31 Mart 2006

tahinimpekmezim üzerine birkaç not

Selam :)
Geçenlerde sitenin girişinde freko'nun "hitimiz düştükçe düşüyor" mealli başlığına (topic deniyor sanırım bu alemde buna) rastladım..Üzerinde biraz düşündüm ..Ciddiye alınır alınmaz bilemem ama bu laz beynin düşündüklerini buraya aktarmak isterim.

Hit niye düşer, katılım niye az, sağ tarafta bir çuval nick olmasına rağmen niye birkaç kişi yazar ortaya sadece?
Bence birinci etken blog ortamının şekilsizliği, yeni not düşme , kayıt kuyut , giriş çıkış işlerinin karışık olması..tahinpekmez'in yeni yüzünün gelişi de giderek gecikmekte, bitmeyen senfoni olmakta..Millet "yeni formatta yazarım" diye bekliyor, yeni format gelmiyor, öyle kalınıyor.

Bir diğer etken de belli bir formatımız yok. Sözlükte belli bir davranış kalıbında yazmaya alışmış bünyeler şimdi "yardır baba" sistemine pek alışamadılar gibi..Forum davranışı tam uymuyor herhalde..

Bu arada dikkatimi çeken bir konu da sitemizin sürekli müzik konser yorumu halini almış olması..yazılanların çoğu, özelikle son bir iki haftada , konser veya grup yorumları..daha ziyade övgüleri, methiyeleri vs..e bir yerden sonra sıkıyor açıkcası..siteyi açıyorum,ortada bir konser haberi, altında bir başka yurtdışı konserin güzellemesi vs..tamam iyidir hoştur ama fazla oldu son günlerde. Herkese hitap eden şeyler olmayabiliyor. Burada yazılan grupların çoğunun ismini hayatımda ilk defa duyuyor oluyorum..E insan biraz uzaklaşıyor tabi ki ortamdan..

Yeni arayüzümüz alelacele gelirse ilk günlerdeki heyecanı toparlarız yeniden..yoksa yavaş yavaş konser haberi forumu olarak kalacağız gibi geliyor..
Öperim..

4 yorum:

  1. şimdiiii, madem öyle işte böyle, bir açıklama getirelim laz beyimize:)

    hit düşer öyle, yer çekimine karşı gelemez, çünkü illa bi ibişlik bi iblislik gerekir hit için, onu da burda fazlaca yapmıyoruz, daha derli daha topluyuz, fena mı oldu, bence hayır..

    blogumuzun kendince bi şekli var, böyle ortada mis gibi yazılar, son on post geliveriyo, dahasını isteyen ay arşivlerine tıklıyo, okuyo, koment yapıyo.. tabi ki, "lan ben ne yazdımdı" gibi sorulara cevap verememe gibi eksikleri var.. fakat bu işe kalkışan adam şutlandığı yerin aynısını yapsa, müstehzi müstehzi gülmenize kim engel olabilir? burada, belki çok şey isteniyor, ama daha ziyade alışkanlıklarımızdan farklı hareket etmemiz bekleniyor, rating kaygısı olmaksızın.. hoş, öbür tarafa yazdıklarımızı da daha ziyade kendimiz okumuyormuyuz? bu birkaç istisna hariç herkes için geçerli, bir ego tatmin müessesesi.. ama burada neyi nereye yazdığın net olarak önümüze sunulmadığından, metazori üç beş bişeyler okumak zorunda kalıyoruz, renk oluyor, çeşit oluyor.. elbet buranın da bir formatı olacak, bugüne kadar olmama sebepleri bir kısım fiziki imkansızlık ve gecikmeler, bir kısım kod işini taahhüt eden kişilerin ibibikliği, ve fakat yüzde doksan oranında freko kişisinin kıçının bir türlü kalkamamasına bağlı olarak gecikmeler yaşıyoruz.. amma gene de bilen bilir, bu abiniz bugüne kadar yapıcam dediği neyi yapmadı, bunu bi düşünmek lazım:)

    formatımız yok, olmayacak, olmasın da.. format ne işe yarar diye bir düşündüm önce, alıştığımız örneklere baktım, sonuçla olmaması daha iyi gibi göründü.. çünkü buradaki üyeler birşekilde birbirini birinci elden tanımasa da illa bir diğer kişi vasıtasıyla köprü kurulmuş durumda.. hal böyleyken, olası kırgınlıklar vesaireler kolaylıkla çözülebilir, orta yollar bulunabilir, birinin diğerini rahatsız etmesi, rencide etmesi gibi konular buralarda bulunmayacak özelliklerdendir.. resmen "gönülden connected" bir ortam işte, daha ne olsun.. o yüzden, siz yardıradurun, zülfiyare dokunulduğunda elbet hop diyen çıkar merak etmeyin:)

    müzik konser yorumu hadisesine gelelim.. valla benim daha önce de yaptığım iş ziyadesiyle bu idi: organizasyon promotörlüğü, zirve organizatörlüğü, binlerce defa dinlenmiş eserlerin komentatörlüğü, falan filan.. ha, geyik yapmadık mı, herzaman, kralını, ki burada daha ziyade geyikteyiz, varolan postlara bir göz gezdirecek olursak ağırlık gene geyikten yana basacaktır.. bunun haricinde, arada bir "david gilmour" konserine gitmişiz, iki satır yazmışız, çok mu ulan:) daha da yazıcam zaten, kimse durduramaz, kıskanmayalım, dua edelim rica edicem:)

    velhasılı kelam, burası tek lastiği patlak da olsa, tırt bir dizaynla da olsa bizimdir, bizim kalacaktır.. bunun "bizim" olması içindir ki gittik tahinpekmez.org diye domain aldık, yoksa sorarım, kaç kişi url'si frackman.blogspot.com olan bir yere içine sindire sindire katkı yapabilirdi ki?

    öperim bir cumartesi öğleninde, konekşın törmineytıd..

    YanıtlaSil
  2. yurdum gencligi dar alanda kisa paslasmalara alismis. kendi dusuncesini ifade etmekten ya da daha da fenasi kendisine bir dusunce edinmekten olesiye korkmus gordugum kadari ile. yalniz kaldiginda tek satir yazip cizmesin de turkce sinavinda ogretmen konu verince kompozisyon yazsin. bu kadar olayi.

    sozluk de oyle zira. sagda akip giden konu basliklarina aklina geleni yazmaktan ibaret. ama “kardesim bi sayfa yazi yazman gerekse neden bahsederdin?” sorusunun cevabi yok. hic guzel bir seyle karsilasmaz mi insan ya da bir seyler dusunup kendi kendine gulmez mi? ve dahasi bunlari paylasmak istemez mi?

    kalip isteriz de kalip isterizin ne anlami var? ovada avlanan kaplan “beni kafese koysaniz daha guzel kukrerim” der mi?

    tamam, bir grup insan konser yorumu paylasmak ister digeri zenci resmi paylasmak ister. olabilir. senin paylasmak istedigin bir sey yok mu? yaz, paylas. belki biz de sana katilacagiz.

    12 eylul yerinde miydi acaba diye dusundurdunuz ya, kutlarim!

    YanıtlaSil
  3. ehehe her zaman dediğimi tekrar diyorum, siz kardeşsiniz, beni deli etmeyin:)

    YanıtlaSil
  4. illa sol freym istiyosunuz dimi iblisler.. yapıcam ulan bu hafta, sol freym de olcek, ama özliceksiniz bu formatı, söyliyim..

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.