17 Mart 2006

aska asik moronlar dernegi – uyelere yol gosterici ilkeler 2

- tanri askinin kula duyulan asktan cok daha yuce oldugunu kim soylemis? eger buna bir sekilde inaniyorsaniz uyemiz olamazsiniz. zaten tanri diye bi sey olsa abazan kalir miniz? peygamberlere indirilen kitaplarin telif hakki da olmadigi icin bunlardan metinler alip alip asik oldugunuzu sandiginiz kisiye ask siiri yazip aklini almaya calisabilirsiniz. maksat hayatiniz boyunca aradiginiz "gercek ask"i yakalamaniz degil mi? her yol mubah size!
mesela the book of psalms (mezamir-i serif) tam size goredir. ornek verecek olursak 62 numarali psalm’in ingilizce orijinali

only upon god waits my soul in silence
from him is my salvation

diye baslar. ama siz bunu

only upon you waits my soul in silence
from you is my salvation

olarak duzeltebilirsiniz. bu sekilde duzelttiginiz metinlerle askinizi ilan ettiginiz insan “yahu ne saygisizmissin. anlamini dahi bilmedigin kutsal metinleri nasil boyle bir ise karistirirsin? bu resmen kufur!” (kufur terimi icin dini kaynaklara bakiniz) diye size terslenecek kadar sagduyulu degilse tam sizin gibi bir dallamaya goredir. bakin iste, belki de aradiginiz o mukemmel aski buldunuz.

the book of psalms (mezamir-i serif) tam bir cevherdir. tanri aski icin kullanilan sozcukler kul askini ifade ederken de kullanilabildiginden kisa bir calismayla mukemmel ask siirleri yazabilirsiniz. bazi metinler size cok agir gelebilir ama bayagi basit metinler de var. ornegin 23 numarali olani (the god is my shepherd) zeka geriliginden muzdarip olan uyelerimiz icin birebirdir.

kuran, incil vb. nedir ki sevgili uyelerimiz? dunyadaki bir avuc (yaklasik 6 milyar) insanin kutsal olarak gordugu bu metinlerin degerini ayaklar altina alabiirsiniz. yerli kaynak kullanmak isterseniz yunus emre ve yerine gore mevlana siirlerini de kullanabilirsiniz. ne duruyorsunuz? baslayin calismaya!

2 yorum:

  1. Hepimiz cehennemde yanacağız...

    :-))))))))

    Değil değil....

    YanıtlaSil
  2. aska asik moronlara yonelik ilkeler bunlar. kendini onlardan saymiyorsan kolay kolay yanmazsin merak etme :)

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.