02 Şubat 2006

aslında herkes kendi bahçesinde...

bu deyimi ilk ne zaman ve ne icin duydugumu hatırlamıyorum. Acıkcası acıp sozluge bakmak ya da cumlenin anlamini arastirmaya kalkmak istemiyorum. Cunku o zaman, bende anlaminin etkinligi azalacak ve baska bir seye donusecektir.

Hayatin, siradan ya da zorlu sikintilari icinde, yeri geldigince esimiz ve dostumuzla sorunlarimizi paylasiriz. hatta yeni tanisip kendimize paralel olarak gordugumuz insanlarla da konusarak rahatlar, onlarin da bizleri anladiklarini dusunur ya da buna inanmak isteriz. Ote yandan, an gelir herkes kendi hayati ve aliskanliklarini devam etirmek zorundadir. Uzaklasirlar sizden ve siz yine o sorunlari kendi yasayan, o sikintilarin belirsiz limanlarina dogru yola cikmis olursunuz. Icinizde beliren hafif bir hayalkirikligi ve onla karisik bir yabancilasma olur. Bu noktada artik anlarsinizki, aslolan seyahatin kendisinin surmesidir ve herkes kendi bahcesindedir...

6 yorum:

  1. My name is Earl dizisini seyredelim seyretmeyenlere seyrettirelim.

    YanıtlaSil
  2. biz şimdi kimin bahçesindeyiz ??

    YanıtlaSil
  3. kendi bahçemize olan bağlılığımızdan dolayı da pek çıkamıyruz gibi , "aman ne diyecekler" , "acaba hakkımda ne düşünürler" diye sürekli kasılmaktan bavullar kapıda kaldık öyle elimizde mont bekliyoruz...

    Köprüleri , gemileri ve limanları yakarak hayatlarını değiştirenlerin dekarlarca bahçesi mi var ?? yoksa o bile mi yok ???

    YanıtlaSil
  4. Ben bunu en cok "evli evine koylu koyune" seklinde hissederim. Hani cikarsiniz eglenir cosarsiniz arkadaslarinizla, amanin ne guzeldir bir guruhun parcasi olma hissi, o muhabbet, o paylasma duygusu. Ama gunun sonunda "hadi haci..." ile gune nokta kondugunda bir bakarsiniz ki o kafayla aynaya aval aval bakip "su rimelleri cikarmak lazim ama cok uykum var ama cikarmak lazim ama oluyorum uykusuzluktan" diyerek kendinizle basbasa kalmissiniz. herkes kendi bahcesine cekilivermis, siz de kendi bahcenizde bir basiniza "e hani noldu eglenip cosuyorduk?" diye soylenir olmussunuz.
    yaa iste boyle...

    YanıtlaSil
  5. cnbce nin web sitesine girelim ogrenelim kosesi..

    YanıtlaSil
  6. hmmm... bende cagrisim yapan ilk sey ozdemir asaf oluyor bunu duyunca :
    `kendi bahcesinde dal olamayan biri
    girmis bahcemde agaclik tasliyor`
    (BAKI) veya
    `bir gun
    herkes kendi bahcesine, derlerse
    hazir misiniz?` (zoru)
    'bir kapi onunde'

    hangi bahceye gidersek gidelim, aslolan kendi bahcemizdir.. kendimizle basbasa kalmamiz, kendimizle yuzlesmemiz, kendi yalnizligimiz, ve herkesten evvel kendimizle iyi gecinmemizdir. kendiyle bile iyi gecinemeyen kisiler, bahcelerine gittikleri veya davet ettikleri arkadaslariyla hic basedemezler... diye devem eder gider bu... ve ben ise gec kaliyorum :) simdilik bash bash :)

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.