21 Temmuz 2006

Vaya Con Dios Konseri

Bugün hep konser duyurusu yaptım, bari devam edeyim. Geçen yıl soğuk hava ve yağmurda tam da ne tesadüfse doğumgünümde izlemiştik bu grubu:)))

Şimdi yeniden geliyorlar, biraz bilgi vereyim.


Belçika’nın ülkemizde de çok sevilen dünyaca ünlü grubu Vaya Con Dios 13 ağustos Pazar akşamı Alfa Romeo'nun sponsorluğunda, özel bir konser için Parkorman’da..İspanyolca “Tanrılarla Birlikte Git” anlamına gelen Vaya Con Dios grubunun hikayesi 1986 yılında başladı. Daha önce çeşitli gruplarda yer alan Dani Klein (vokal), Dirk Schoufs (bas gitar) ve Willy Lambregt (gitar) tarafından kurulan Vaya Con Dios’un ilk single çalışması "Just a friend of mine" Avrupa’da büyük başarı kazandı. İspanyol ezgilerini temel alan ve akustik çalgıları kullanan Vaya Con Dios, Willy Will ayrıldıktan sonra çıkardığı "Puerto Rico" ve "Don't cry for Louie" single’larıyla ününü dünya çapına taşıdı. İkinci albümlerinde yer alan "What's a woman" ve özellikle "Nah neh nah" şarkılarıyla tarihi bir başarı yakalayan grubun elemanlarından Dirk Schoufs 1991 yılında ayrıldı. Dani Klein’ın tek başına hazırladığı "Time Flies" ile devam eden istikrar, grubun aslında muhteşem bir kadın solistten oluştuğunu gösterdi. 1993 yılında çok başarılı bir dünya turnesi gerçekleştiren Vaya Con Dios; Almanya, Fransa ve İskandinav ülkeleri başta olmak üzere dünya çapında geniş bir dinleyici kitlesine sahip. 1995 yılında yayımlanan ve 7 milyonun üzerinde satış rakamı yakalayan "Roots and Wings" albümünün ardından 1996’da “The Best of Vaya Con Dios” albümü satışa sunuldu. 1998’de What’s a Woman albümünü piyasaya çıkaran Dani Klein, 1999’da kurduğu diğer grup Purple Prose ile birlikte aynı adlı bir albüm çıkardı. Vaya Con Dios uzun bir ara sonrasında 2004’ün Ekim ayında yayımladığı The Promise albümüyle müzik dünyasına geri döndü.

1 yorum:

  1. kendilerine iletebiliyosak bi ricam olacak: o hani "niiinnananna" diye bi gudik şarkıları var, söylemeseler, nası güzel olur, ha bi de "ay ay ay ay puerto rikko".. kalan şarkılarını seviyorum, ama bunlardan öyle bi öğğ geldiydi ki hayatımın bir döneminde, anlatmaya kalksam taze post olur, kendime saklayayım en iyisi:)

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.