25 Temmuz 2006

alageyik destanı

gecenin bi vakti dinleyende içimden aktı gitti, eski işe bakalım dedim bir, hey gidi:
alageyik (#5874657, 28.09.2004 00:11:22)
moğollar'ın putlara tapan, dolayısıyla taptığı putlara kobrayı salasım geldiği şarkısı! böylesi bir kinliyim bu esere, böylesi doluyum.. ziya gökalp mi yazdı, yoksa abilerin albümünde dediği gibi anonim bir esermidir, köroğlumudur, sağırkızımıdır bilemem; lakin bir bildiğim var ise, bir yaylı tamburun yayının ol alet yerine bizzat ciğerimizi, yüreğimizi gıygıylıyor olduğudur her çaldığında.. kimi geceler loopa alınır da sabahlar edilir eşliğinde, akın akın gözyaşı sel olur da gider hiç anlamazsın bile.. bir çaresiz aşk şiiridir bu belki, bir geyiğe yüklenmiş dram fazlasıdır, kadevesidir, ötevesidir belki.. yeni nesil klavyelerin jan mişel jar keşfi koro seslerine patadanak ekleştirilmiş akustik aletler mucisesiyle anlatılmış bir hastalıktır bu, vazgeçemediğimiz sevdalanmak manyaklığının türkçesidir, hatta arabına, japonuna dermandır bu, yeter ki dinlemeyi bilsin!
sen kendini bil diyor babalar, ava giden avlanır diyor, aşık edeyim derken aşık olursun da oturursun şapa diyor bi yerde.. iyidir tabi aşık olmak, öyle yüce duygular içinde dolanmak, kafayı kaldıramamak hüzünden, buhar buhar gözlerinin ucu her daim, aksın mı akmasın mı bilemeyen damlalar hazır kıta, tek bir ses beklemekte koyvermek için kendilerini pınarlardan aşağı..
her insan bir şeye niyet ettiği vakit, hadise uzaktan kendi şartlarına uygunmuş gibi görünür de bir anda değişiverir çevre, tüm pozisyonlar tersine döner de çıkamazsın işin içinden, bir gurub vakti erir gider karşındaki dağın karı da akan çağlayanların altında nefes dahi alamazsın, cansız bedenin vurur elbet bir yerlerde karaya..
ol kim ki ben başkayım desin de sillesini yemesin hayatın, feleğin, kaderin, ezcümlesinin..

siz gidin kardaşlar kaldım kaya başında
ah aman amman
kayalar başında..

***

o değil de, bakıyorum bi zamanlar baya içli adammışım, gönül adamı misali; artık köreldik mi nedir, böyle misal the lawyer - i wanna mmm adlı eserine post edesim geliyor falan.. iyimidir kötümüdür bu odunluk bilemedim a dostlar, tatil lazım bedene, yenilenmek lazım, belki yeni bir aşk lazım, ya da daha çok para lazım kaynağı belirsiz, ömür boyu tatil için, insanlık için, yeniden kurmak için, batsın bu dünya:)

freko, vitamini kabuğunda..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.