27 Temmuz 2006

karaağaç..

playlistte denk geldi, tam oldu.. onca iblis postun üstüne gene modumuzu "içli"ye getirelim eski işler yardımıyla:

karaağaç (#7166454, 24.03.2005 01:34:29)

gecenin bir vakti snaypır etkisi gösterme kabiliyetine sahip levent yüksel şahikası.. teknenin küpeştesine çarpan kaba ve tatlı dalgalarmışcasına derinden derinden bendir ile başlayıp perdesiz gitarla beslenen ve fakat orman arasından tek tek çıkan elf ordusu misali üzerime üzerime yürüyen girişi, levent abimizin hüzünlü uzun hava misali taksimini adım adım izleyen sinsi sezen ablamızın pek de back olmayan gayet lead vokaliyle, gayetle caz öğeleri taşıyan nakaratın enseye erzurum kısır gecesi delisi modeli şaplak atasıya ince ince işler adamın içini.. bir nevi "bu gece sana bundan gayrı şarkı yok koçum, geçmişler olsun" dermişcesine haykırıverir "gurbete giden döner mi dönmez mi belli değil bilirim / ben bir karaaağaç gölgesi buldum cebimde ümitlerim" çaresizliği..

aşırı seven yüreğe etkisi çeşitlidir.. bırak gurbeti, nazlı yarin bakkala yarım ekmeğe kavurma kaşar yaptırmaya gitse de o an playlistte bu eser denk gelse, karalar bağlarsın, gelmez olur sevdicek iki adım yoldan geriye.. toplasan iki sigara içimi ayrılık olur sana odissey, buluverirsin kendini en bi godot'u bekler halde..

gidene de koyar playlistte çıkması, hele ki kazara böyle uzun, upuzun mesafelerse gidilesi yollar, en bi koyar hemi de.. sanki sen sabitsin de tüm dünya ile birlikte sevdiğini de uzaklaştırmaktadırlar senden; böylesi bir bencillik, böylesi bir kendini bilmezlik, vuku bulur bünyede de durulamazsın, sabahlar olmaz olur herodot cevdetin duaları kabul olmuşcasına..

böyleyken böyle.. gecenin bir yarısı takribi son bir buçuk saattir fonda çalan bir eserin bünyeye ettiklerinin en kısa yoldan anlatımı budur uykulu bünyeler için..

bak hala söylüyor, kime diyorum:

gurbete giden
döner mi dönmez mi
belli değil
bilirim
ben bir karaağaç
gölgesi buldum
cebimde ümitlerim..

1 yorum:

  1. bir bilge boşnak der ki:

    arayan nadiren mevlasını, çokça belasını bulur; kafanıza tokadan başka şey takmayın:)

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.