26 Haziran 2006

mardin mardin olalı, böyle kayıp vermedi..


dünya müzik endüstrisinin kalbi amerika'da büyük başarılar kazanmış bir büyük adam bugün pankreas kanserine teslim oldu..

1932 yılında diplomat bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Mardin, 1956 yılında bir Dizzy Gillespie konserinde kararını vererek amerika'ya yelken açtı, Berklee Müzik Koleji'nde Quincy Jones bursuyla okuyup 1961'de mezun oldu, ve New York'a gitti.. 1963'te Atlantic Records'da Nasuhi Ertegün'ün asistanı olarak işe başlayan Mardin, merdivenleri beşer beşer tırmanarak 2001 yılında şirketin kıdemli başkan yardımcısı oldu.. "Atlantic Sound"un yaratıcıları Ahmet Ertegün ve Jerry Wexler ile birlikte birçok projeye imza attılar.. 2001'de Atlantic'ten emekli olup Manhattan Records'u ayağa kaldırdı..
Birlikte çalıştığı müzisyenler arasında Carly Simon, Bettle Midler, Barbra Steisand, Diana Ross, Patti Labelle, Anita Baker, the Bee Gees, Phil Collins, Culture Club, Aretha Franklin, Hall & Oates, Norah Jones, Chaka Khan, Manhattan Transfer, Modern Jazz Quartett, Queen, Dusty Springfield, David Bowie ve Jewel bulunuyor, hepsi saymakla bitmiyor..
40 yıllık meslek hayatında 40tan fazla altın ve platin plak, 15 grammy adaylığı ve 12 grammy ödülü bulunan büyük adamın naaşı önümüzdeki günlerde Türkiye'ye getirilerek defnedilecek..
adı arif olan, ahmet olan herkes keşke böyle işlere imza atsa, dünya Türk'ü böyle işlerle bilse, müzikle, sanatla, ilimle tanısa..
öbür tarafta ekibi toplamıştır şimdiden, Allah Rahmet Eylesin..

1 yorum:

  1. Yüce insan..Rolling Stones'u bile adam ettiler oyle ki..
    Allah topragini bol etsin,üzerinden rahmetini esirgemesin..
    Ertegün'ler de yas tutuyordur.
    Vay be..Hey gidi dünya..

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.