23 Mayıs 2006

"Ses ve Işık Kardeşliği: Pink Floyd"

33 DEVİR DİNLETİ
Etkinlik: SÖYLEŞİ
Yer: ATATÜRK KİTAPLIĞI
Tarih: 25 Mayıs 2006 Saat: 18:30
Etkinlikler ücretsizdir.

"Rock tarihinin en ünlü süper grubu İngiliz kökenli Pink Floyd, müziği kadar sahne performanslarıyla da ünlüdür. Berlin Duvarı'nın yıkılışı onuruna verdikleri konser ile Pompei'de verdikleri seyircisiz konser, Pink Floyd'un efsane konserlerinden yalnızca ikisi... Grubun 1994'te Earls Court'da verdiği iki saatlik Pulse adlı konseri, özellikle ışık gösterileriyle rock tarihinde henüz aşılamamış muhteşem bir şölene dönüşmüştür. Programda bu iki saatlik gösteriden seçilen en iyi bölümler gösterilecek ve grubun müziği bir kez daha masaya yatırılacak. "

buyurmuşlar sevgili organizatörler. iyi niyetleri ve iyi seçimlerinden ötürü tebrik etmek gerek. yalnız, ilk kamınttan da gelen uyarıda da görülebileceği üzre, bi takım yüzeysel bilgileri netleştirmek, copy paste mahsülü bu yazıyı cilalayıp editlemek elzemdir. The Wall Live in Berlin konserinde The Wall filminden sahneler tiyatral nitelikte icra edilirken sahnede sovyet kızılordu orkestrası, dogu berlin radyo orkestrası ve korosuyla birlikte yer almışlar. konserde yer alan diğer isimler şöyle; brayn adams, paul carrack, the band james, galway, the hooters, cyndi lauper, ute lemper, joni mitchell, van morrison, sinead o connor, the scorpions, marienne faithfull, tim curry, albert finney ve snowy white.

pompei deki hadise için seyircisiz konser denmiş. seyircisiz kısmına bi itiraz olmasa da buna konser demek, daha da doğrusu seyircisiz konser ifadesi domatessiz yumurtasız menemen gibi bir şey oluyor. futbolun seyircisiz oynandığını gördüm, tek başına bir bütünlüğü var. ama konser demek seyirci demek. öte yandan live at pompei kayıtlarında klipvari bir takım görsel unsurlara da yer verilmiş, dönemin görsellik sınırları içerisinde son derece kendine has bir yapıt koymuşlar ortaya..


http://www.kultursanat.org/ayrinti-347.html
http://www.kultursanat.org/05.2006/ajanda/7.jpg

3 yorum:

  1. adı/nicki şanlı güzel kardeşim, bi şeyi kopi peyst etmeden nickinin şanına yaraşır editlerden geçirsen de, az bilir bünyeler "aaa berlindeki konseri pink floyd mu yapmış" hezeyanına kapılmasalar.. hadi onlar düzenliyor, ama bilmiyor, gene sevabı var; ama "floydian" nickiyle hataya ortak olmanın ruzu mahşerde cezası ağır olur:)

    pompeii'deki de seyircisiz falan değil, düpedüz adamların yaptığı bambaşka bi konsept işte, hiçbir yerde böyle bir "seyircisiz konser" söylemine rastlanmıyor..

    bu hasanali yıldırım her kimse birileri ulaşsa, babaya bir iki link versek, ne demişler "bilmemek değil öğrenmemek ayıp", böyle işleri yapmak gayretinde olan iyi niyetli insanları el birliğiyle bilgiyle donatalım, çevrelerine saçtıkları ışık doğru tayfla aydınlatsın:)

    YanıtlaSil
  2. işte nikine yaraşır edit geldi, alkışlar mavi masaya:)

    YanıtlaSil
  3. eyvallah abicim. saolun, varolun :))

    ben bi kaç arkadaşımla orda olacağım bi aksilik olmaz ise. ses ve görüntü ortamı güzel olsa gerek..

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.