06 Nisan 2006

sevgiliyle ilk sevişme esnasında çalan şarkı..

kafayı müzikle kıran insanlar bilir bu duyguyu, hayatın her anında bir fon müziği vardır birşekilde.. kaldı ki, karşı cinsten bir insanla, sonu bi şekilde horizontal bitecek bir akşamda örneğin, müzik yoksa ne vardır merak ediyorum.. diyelim evdesiniz, muhabbet, rakı ya da şarap, şu bu; illa fonda birşeyler çalmakta olur..

ve fakat, benim kastettiğim, tam o an, yani yemek, içmek, muhabbet, ön sevişme, herbişey bitmiş, vakti keraat gelmiş, mercimeğin fırına verildiği andır! fonda açık kalmış televizyon, radyo, winamp gibi vasıtalar bu ana iştirak edecek soundu ekseriyetle random şekilde belirler.. işte bu random şarkı, isterse dokuzuncu senfoni isterse cibuti milli marşı olsun, o ilişki devam ettiği sürece tetikleyici vazife görür, en olmayacak yerlerde kulağa gelip çifti kıvama getirir..

kısa bir playlist yapacak olursak, ilk akla gelenler şöyle olabilir:

özcan deniz - amanın aman (fonda açık kalmış number one tv azizliği)
cameo - word up (winamp şafıl modu)
david cassidy - rock me baby (radyo şeysi)
pink floyd - us and them (tamamen çalışılmış bir pozisyon)

ha tabi, böyle tek şarkı yazıldı diye "aaaa bi şarkılık adammış frekoo" anlamı çıkmasın, o an çalan ilk şarkıdır akılda kalan, akıllı olalım:)

sanırım herkesin böyle bir detayı vardır hayatında.. komentlerde okuyacaz, öğrenecez, belki hatırladıkça biz de ekleyecez.. mamafi, "olası" veya "çalası" değil, bizzat tahinpekmez.org üyelerince yaşanmış dakikalara eşlik etmiş eserlerdir beklentimiz, hadi herkese kolay gelsin..

12 yorum:

  1. Star wars 2 soundtrack
    John Williams " Darth Vader Theme"
    Muhahaha i'm bad ass!

    YanıtlaSil
  2. Denenmiş Örnekleri ile...

    Bon Jovi - Always

    Aerosmith - Toys in the Attic

    Kahtalı Mıçı - Nazlı Yarim Haber Salmış

    YanıtlaSil
  3. Hayatta hic birsey denenmis pozisyon gibi olmasin.
    Hayatta insanlara hep bunlar dayatiliyo.
    Ideal adam,ideal kadin,ideal yemek,ideal ev,ideal araba..
    Sonra sismis egolar yuzunden biten bir yigin evlilik.
    Bir suru aglasan,kirik kanatli kadin,erkek..
    bu mudur erman hocam?

    YanıtlaSil
  4. o diil de, en zavallı durum benim amanın aman sanıyodum, adama kahtalı mıçı denk gelmiş oyy oyy oyyyy:)

    YanıtlaSil
  5. seks herzaman sells şekerim de, halk bunu istedi, ben ne yapayım:)

    YanıtlaSil
  6. acik konusacaksak eger (burada biz bizeyiz) o ilk sevismede arkada calan sarkiya kulagimi verdigimi bilmem ve dolayisi ile de sarkiyi hatirlamam mumkun degil.

    zaten sevisen hatun kisi fonda calan sarkiyi dinlemeye basladiysa yanmissindir, sekerim.

    ya cok alakasiz olacak ama deginmeden gecemeyecegim. bir ara bir amator porno filmi dolanir dururdu. esmer uzun boylu oglan ile sarisin balik etli bir hatun kendi aralarinda cekmislerdi de hatta film bitince oglanin kardesinin, annesinin vb. goruntuleri vardi. hatirlayan hatirlar. o filmdeki cocugun ritm sorunu nedeni ile o zamanlarin meshur tekno sarkilarini acmislardi. garibim ona gore ugrasir dururdu. hatta bir sahnede muzik esliginde kameraya cukunu sallayarak dansetmisligi vardir bu hergelenin ki izleyenlerin akillarina kazinmistir. sevisirken akla getirmemeye calismak gerekir.

    YanıtlaSil
  7. Burada yazılanları çok ciddiye alan ve çok ciddi cevap yazan bir kominitede bulunmaktan gurur duyuyorum.

    Fakat kafama takılan bişey var alt tarafı komiklik bazında bir anket , ne demeye yadırır millet yok duygusuzluk , yok şişirme falan...

    Ben kulağıma walkman taktım...

    YanıtlaSil
  8. duygusuzlukla alakası yok satinem, kütürüm, sadece layf stayl diyelim.. tabi ki benim de hatırlayamadığım fon müzikleri var, kadınların ekseriyeti hatırlamaz, bu çok normal.. ama işte arada bazılarını hatırlıyo insan, paylaşasım geldi, millet de dökülsün istedim:)

    ayrıyetten o videoyu biliyorum, hatta bende hala var, akşam yolliyim satinem:)

    YanıtlaSil
  9. ay ne olur yolla frekom. benim bilgisayar gocmustu, o sirada gitti o eser :)

    bi de ben onu duygusuzluk anlaminda soylemedim. sadece kadin ve erkek farkini anlatmaya calistim. erkek bunyeler dinleyebiliyor olabilir. hatta dinleseler de iyi olur kimi zaman (dikkat dagitma acisindan). da hatun bunye dinlemeye baslamissa beyhudedir onca emek, onca caba.

    YanıtlaSil
  10. Her türlü vcd , video , dvd msnden yollanır...

    Ne var başrolde ben oynuyorsam...

    Ben Memnunum Abi , yazayım buraya "Deniz kıyısında dinlenecek en güzel kantolar" diye ama , hemen fırça kayan bazı arkadaşlar var.

    Çok üzülüyorum elim korkak alışıyor sonra , tam veremiyorum TahinPekmez e kendimi...

    YanıtlaSil
  11. sen serin gel kütürüm, sana bişi olmasın, bu bir.. ikincisi, pek sevgili ipanemam, bildiin gibi en uzun cd 74 dakkadır, o senin dediğin anca dvdye sığar, ama imkansız değil..

    konuşursam çok canlar yanacak ama, susuyorum, susmayacak olsam diyicem dark sayd of dı muuna iki repeat bindirttiğimi ama sustum bi kere:)

    biri rıza mı dedi?

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.