25 Nisan 2006

ne güzel komşumuzdun sen fahriye abla..

hani bazı mahallelerde bazı hatunlar olur, mahalle gençlerinin halka arzında konsorsiyum başkanı rolü oynar, hayata atacakları kendileri için büyük insanlık için tırt adıma asfalt olurlar..

***

fenerbahçe'ye transfer olan bir futbolcu, yerli olsun yabancı olsun farketmez, ta ki bir fb-gs derbisinde gol atana kadar yarım fenerbahçeli sayılır.. ne zaman ki bu derbiye çıkar golünü atar, işte o gün unutulmazlar listesine kaydını yaptırır.. arada her iki takımda da oynamış ve her ikisine de gol atmış bazı kişiler de vardır, misal tanju çolak, bunları konu dışı tutalım şimdilik..

***

faryd aly camilo mondragon, metz'den transfer ederek renklerine bağladığı kolombiya milli takımının file bekçisidir.. türkiye'deki futbol hayatı boyunca, son derbi dahil tam 12 fenerbahçe futbolcusunun gerçek fenerbahçeli olmasına yardımcı olmuş, bir güzide insandır..

daha uzun yıllar kendisini gs kalesinde görmek dileğiyle..

esen kalın


frekman rivoluşıns, paso esen bırakan kişi..


mondi: "allahınız var mı ulaan!"

7 yorum:

  1. hmmm.. mondinin seks ile ilgili bir obje olduğu doğru, lakin ne açıdan, onu netleştirmeye çalıştım bu postumda ben zaten..

    seni allaha havale ediyorum ipanemam:)

    YanıtlaSil
  2. ben mondiyi fahriye abla'dansa jenna jameson'a benzetiyorum. o orada isini gorup parasini sayiyor, milyonlar da ekran karsisinda ona bakip onu beceren adamlarin yerine kendini koyup kendi kendini tatmin ediyor.

    freko'cum yani, tamam anladik fb sevgin, futbol tutkun guzel de bu olayi boyle basit seviyelere indirip su guzel ortama tasimasan daha iyi olurdu. takim tutmamama ragmen irrite oldum yani. futbol bu degil, bu olmamali.

    YanıtlaSil
  3. bilakis gayet edebi kaygılar içinde taşıdım, pişirdim sundum hadiseyi:)

    YanıtlaSil
  4. yanlışsın alotte, sana laflar hazırladım:)

    hadi bunun altındaki posta laf etsen okey, ama bu post gayet edebi, esprili, neşeli ve çalışılmış pozisyonlarla dolu bir posttur, keyifle yazdım..

    öbürküsü ise direk kusulmuş tarafımca, ama ne yapalım, kustuk bi kere..

    sapı samanı ayırman dileğiyle:))

    YanıtlaSil
  5. frekocan,
    iste asil beni irrite eden de bu: su yaziyi oturmus, dusunmus, keyifle de yazmis olman. cika cika bu mu cikti yani o guzelim kafandan?

    o ilk paragraf olmasa gerisiyle bir sorunum yok, fb fanatigi bir yazi, 12 fb'li mondragon'a gol atmis falan filan. ama sen edebiyat yapacagim diye o benzetmeyi oraya koyunca sicmissin alanen, sicmis batirmissin hatta.

    bazilari gibi bir "bayan" lafi uzerine firtinalar koparan biri degilim, feminist de degilim, bilirsin beni. ama bir kadinim sonucta! burada basbayagi once kadinlari asagiliyorsun, sonra da mondragon'u bu asagilamanin icine cekip onu da "cirkin" bir sekilde asagiliyorsun. Ben bir kadin olarak nefret ettim su belig bulmadigim tesbihinden. (Allah askina, t-p kadinlari, su benzetmeye gicik olan bir ben mi varim???)

    fahriye abla tiplerini resmen kendin "asfalt" olarak nitelendirmissin. genclerin "ERKEKKKKKKK!" olurken ezip gectigi bir "asfalt". gencler'in bu ablalara "gecirmesi" olayini inceden oraya yerlestirip seks merkezli bir sahne kurmussun. sonra da iste mondi'yi bu sahneye cikariyorsun.

    Ben de iste tam buna gicigim. Gayet de maco bir sekilde futbolu erkekliginizi ispata alet ediyorsunuz. Kadinlara "gecirmek" de "skor" olarak nitelendiriliyor zaten artik, karsi takima gol atildiginda sanki bir kadina "gecirmis" gibi zevk aliyorsunuz. Ayird edin bu iki olayi yahu, futbolu kendi icinde bir guzellik bir heyecan olarak yasayin, erkek egolarinizi futbola bulastirmayin. Ayni sekilde kadinlari da futbol kimliklerinizi pohpohlamaya alet etmeyin, takim rekabetlerinizin parcasi yapmayin.

    eger sizin seks, kadin ve futbol'a yaklasiminiz bu kadar soven bu kadar macoysa buna isyan ediyorum kardesim!

    bir yandan boyle yorumlar yapip (ve "biz boylesini seviyoruz" diye bunlara arka cikip), bir yandan da "kadinlar nicin futbolu anlamiyor, sevmiyor?" ve hatta "tribunler neden her an savas meydani olmaya musait?" diye sormasin kimse! Futbol'un macolugu seviyesiz ve ilkokuldan terk olmayanlari kendi istekleriyle o seviyeye indiriyorsa seviyesiz ve ilkokuldan terk olanlarin yapabileceklerinden korkarim.

    YanıtlaSil
  6. e ama yanlışsın diyince kızıyosun alottem be:)

    bak şimdi, ilk paragrafın can alıcı tagını kaçırıyosun, "onlar için büyük insanlık için tırt adım" diyoruz dimi?

    burada bahsi geçen "gençler" ekseriyetle kadın/erkek ilişkisinden nasibini alamamış, ve birşekilde kulaktan dolma bilgilerle "o işi" yapmadan kendini psikolojik olarak erkek göremeyen tayfaya; "asfalt" diye nitelendirdiğimiz abla ise, belki yanlışlarından, belki sapkınlığından ötürü, normal bir ilişki sahibi olamamış olamayacak ve bazı açlıklarını açlara hizmetle, bir nevi "alan memnun satan memnun" aksiyonuyla doyurmaya çalışan kadınlara işaret ediyor..

    bu tip gençler ve kadınlarla tüm tahinpekmez kadın ve erkeklerinin yaşamlarının bir bölümünde karşılaşmış, en azından varlıklarına şahadet etmiş olduklarını düşünüyorum; her yerde vardır bunlardan, mahallenin bakkalı manavı gibidirler.. bunların varlığı ne benim ne başkasının suçudur, ama vardırlar ve var olmaya da devam edeceklerdir; nasıl bir freko, bir alotte, bir süleyman demirel olacaksa bunlar da olacaktır hayatta, engel olamayız, olamayacağız..

    bu realitelerden yola çıkarak, sadece ve sadece gazetelerde zibilyon maaş ücretler alan adamların yaptığının birkaç gömlek üstünü yapayım dedim şuracıkta, atevulfumun yakaladığı islam çupi rüzgarını kıskandım, kendimce teşbih, tarih, alegori, fen fizik ne varsa harmanlayıp ortaya koyayım dedim..

    biraz daha açacak olursak, bu kuralı biz koymamışız diyeyim.. ben, babam, dedem kimi tanıdıysam hepsinin dediği, bir fb ya da gs oyuncusu karşı takıma gol atmadığı sürece gerçek fenerli / cimbomlu sayılmadığıdır..

    şimdi bu yukarıda yazdıklarım ışığında yazıyı bir daha okumanı, içindeki -nasıl diyor siz- sense of humor'u görüp öyle değerlendirmeni istiyorum..

    ha, bu şekil okuyup hala bir üst kommentinin arkasında kalırsan, mor çatı kurucu başkanı benim patronun ilk eşi, şahane torpil yaparım:)

    en nihayetinde,

    dallamalığım kafiye olsun diye değil, o ayrı:)

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.