17 Şubat 2006

Çin işi capon işi, bunu yapan iki kişi

Bu işin uzak doğudan önce Proton başlattı. Önce Alfa Romeo'nun ön ızgarasını çalıp Perdana V6 için kullandı. Daha sonra da Alfa Romeo jantlarını Proton Gen2 olarak piyasaya sürdü. Diğer markalarda olduğu gibi esinlenme falan değil, bariz KOPYA.. Ama bunlar bile az sonra görecekleriniz yanında pek masum kalıyor.



Bu araç Shuanghuan Motors tarafından yapıldı. Bariz bir şekilde Honda CRV'nin aynısı. Tabii sadece dıştan. Dikkatle bakın, hiç fark yok.. COPYCAT... İç dizayn ise berbat ötesi. Yani yazmaya elim gitmiyor. Kullanılan motor ise eski bir Toyota motoru. Eski stoklardan olmalı.. Logoya da dikkat.. O da Audi'den yürütme.. Sadece 4 halka yerine 2 halka kullanmışlar.



Hırsızlık ve çalıntıda son nokta.. Bu araç Geely Merie marka bir C sınıfı Mercedes. Dıştan hiçbir farklılık yok, yine mükemmel bir kopyalama tekniği. Yalnız birşey gözden kaçmıyor.. Bu araçta normalde 16" jant var. Bunlar 13" jant koymuş.. Acaip komik duruyor.. İçi tabii tahmin edeceğiniz gibi leş.. Ama dıştan farlara, stoplara, kasaya kadar eşsiz çalışmışlar.

Evet, bu da Chevy Spark'ın birebir kopyası. Dıştan ayırdetmek mümkün değil. Yalnız isme dikkat.. CHERY QQ = CHEVY SPARK Çinliler sadece aracı değil, ismi de taklit etmiş. Korsanda aşmışlar...













Bu da Toyota Hilux kopyası Greatwall Motors (Çin Seddini kastetmişler) üretimi. İsmi de "Deer".. Hahahaha Geyik.. Ama ne geyik, aman yarabbim..

4 yorum:

  1. şahaneymiş çin teknolojisi.. e iyi de, bu arabaların hukuki bi patent matent koruması yok mu? ben o 13 cant mersoyu alabiliyomuyum bu heriflerden? yoksa sadece üretildiği kantonda çarşıya pazara mı kullanıyolar? eğer öyleyse bizim manisa üretimi ferrarilerden bi farkı kalmıyo.. lakin adamların bir ihracat kalemiyse bunlar, almanya, italya, japonya devletleri uyuyor mu? bilgilenmek istiyoruz birader..

    YanıtlaSil
  2. eğer bu arabaların yasal boşluklardan faydalanılarak yurt içine gelmesi sağlanırsa , açıkçası , italya , almanya gibi ülkelerden geçtim , yurdumun doğan görünümlü şahin tutkulu insanlarına büyük bir darbe olacaktır...

    Uygun fiyatlı olursa alırım....

    YanıtlaSil
  3. Bi daha "dogan gorunumlu sahin" dalgasi gecersem n'olayim. Cinliler kopyalamada sinir tanimiyorlar. Satan ne varsa kopyasi aninda uretiliyor. Pasabahce cam urunlerini bile kopyaliyorlar yahu (Orta Asya'ya pazarliyorlar).

    Kim dediydi bilmem: Ucuz mal alacak kadar zengin degilim. Yani icleri tirt, buyuk ihtimalle performans zayif, buyuk ihitmalle levent sanayi yollarini asindirma sebebi olacak arabaya sirf mersedes'e benziyor diye... sanmam. (ha bir de Cin mallari'nin en kotu tarafi bozuldular mi cuk gibi kalakalirsiniz. Oyle garantiydi, servisti, musteri destegiydi hakgetire).

    YanıtlaSil
  4. Öyleyse Blackened ağbiciğim , en yakın zamanda bu mercedes çakmalarından 100 adet getirip , gariban merso mereklılarına ateşliyoruz...

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.