28 Şubat 2006

Pink Floyd Coverları

hazır ortalık ateşe verilmiş, haftaya gilmour yaza waters konserleri haberleriyle çalkalanırken, pek sevgili sitemizin de ufaktan herif postu denizine dönüşüne kayıtsız da kalamayarak, gene raflardan bir eski entarimizi çıkarıp ortama salayım istedim.. hadi bakalım..


pink floyd coverlari (#8874850, 05.01.2006 23:18:56)

kervana en son blackened kardeşimizin yolladığı ve bugüne kadar dinlemediğime üzüldüğüm dream theater - hey you coverini eklemek istedim..

kaavır dediğin böyle yapılır arkadaş, hatta kaavır da değil bu, bi nevi "bak babacım böyle ulu bişi var, biz de söyledik" demek oluyor türkçesi..

her önüne gelen herkesin şarkılarını türkülerini kaavırlıyor, kırpıp kırpıp ay yapıyor, kimi ak yapıyor kimi bok yapıyor; sonuçta basıyosun telifi yapıyosun, hapsi yok recmi yok ceza sıfır bir aktivite.. kimi gelir böyle dream theater gibi babasını yapar, kimi gider o şoparlar gibi wish you were here içinde aa yee falan der, bir diğer ibne oğlanlar grubu çıkar comfortably numb'ın içine sıçar.. tabi ki onları ruz-u mahşerde büyük azaplar beklemektedir, herşeyin günü gelecektir..

velhasılı diyeceğim o ki, dream theater büyüklüğünü göstermiş, "biz kimiz ki bu adamların tek bir notasını yorumlayabilelim" demiş, sadece enstrümanları aynı nota ve tonlarla tekrardan çalıp, kendileri söylemişler, bravo.. sorarım size ey cemaati floydian, islam dininin kutsal kitabı kur-an'ı kerim tekrardan yazılabilir mi, biri alıp "aha bu da benim kuranım, bak ne şahane oldu, aayeee" diyebilir mi, dese taş üstünde taş baş üstünde baş kalır mı..

işte pink floyd da ben ve birçoklarınca bu uhreviyette bir yerlerdedir.. onlar ne eylemişse güzel eylemişlerdir, bize ve kalan herkese dinlemek, nasiplenmek, feyzalmak düşer.. ha illa yapacam diyeceksen oturup yüzbin kere dinleyeceksin, birebir, tıpatıp aynısını kendi gitarınla, davulunla çalacaksın, kendi sesinle söyleyeceksin, ben de sana bravo diyeceğim, iki tur dinleyip gene aslına döneceğim.. amma, aayee diyeceksen içinde, vıcık vıcık tekno edeceksen caanım wi dont need no eccukeyşını, elbet yolumuz bir yerde kesişir, o gün o dakka yersin küreğin sapını beline beline..

diyeceğim budur, gayrısını diyen zındıktır indimizde..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.