21 Şubat 2006

Baltalı Zagorlar..


Ertuğrul Özkök kişisinin bugünkü yazısının birinci sayfa spotu bu.. kolları kavuşturmuş, gevrek gülümsemesiyle gelin kravatımda dama oynayın dercesine bir hal, ve bu spot..

yazılarda da, yok hamasın gelişini eleştirenler amerikancı israilci ilan edilmiş de, zagorlar baltalarını çıkarmışlar falan filan..

yazıyı boşverelim.. yahu, böyle bir spot, böyle bir başlık, topik, ne derseniz deyin atabilen bir vatandaş hürriyet gibi bir gazetenin genel yayın yönetmeni olabiliyor, ön sayfadan yazısı çıkabiliyor, en kral hayatı yaşayabiliyor, şu bu..

Baltalı İlah, yani Za-gor Te-nay (cherokee dilinde mealidir) kavramını bu şekilde yamultabilecek derece çizgi roman kültüründen bihaber bir kimse.. sormazlar mı adama, sen ilkokulda ortaokulda kafka mı okudun diye.. tamam okudun, olabilir, bizim garibanları da gazetecinin vitrininde gördün, şöyle bir aklının köşesinde yer etti.. yıllar sonra aklına böyle bi cinlik hinlik geldi; o muhteşem hafıza loblarından şak diye koydun spotu, "Baltalı Zagorlar!"..

balta sensin zagor da çikosunu alıp gitsin diyor gözlerinden öpüyorum ertuğrulum özköküm..

hakkaten kök yani, en özünden:)

1 yorum:

  1. sanırım pahalı şaraplar böyle bir yan etki yapıyor bünyeye.. güzel marmara içse olmazdı bunlar.. ama ben de birkaç başlık önereyim kendisine:

    "kılıçlı conanlar"
    "konyaklı konyakçılar"
    "şapkalı tommiksler"
    "portakallı ördekler"

    sonuncusu olmadı sanırım..

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.