11 Mayıs 2006

pms

duetlerden laf acilinca pms limisin ayari alan ben (yani sanirim aldim dicem, bu aralar basima gelmeyen yok, kafam bu gunlerde pek yerinde deil) pms hakkindaki dusuncelerimi paylasayim istedim. buyrunuz:

pms regl oncesi kadinin anormal haller gostermesi degil, regl oncesi normale, ozune donmesidir. hic bir kadin, regl oncesinde ortada olmayan bir soruna takmaz, tepki gostermez. ortada bir sorun vardir ertelenmis, ve pms ile buna tepki verebilir hale gelir. diger 3 hafta da vardir bu sorunlar, fakat diger 3 haftada bosverebilir, ustunde durmayabilir, gormezden gelebilir herseyi.

ama asil anormal olan durum budur, ortada bir sorun varsa tepki gosterilmeli, gerekirse catir catir kavga edilmeli, ve sorun cozulmelidir cunku gormezden gelmekle, tepki vermemekle sorun bi yere gitmez, oldugu yerde kok salar buyur.

ama ozellikle medyanin pompalamasi ile, kadinlar artik kendileri bile pms iken verdikleri tepkilere guvenmez hale gelmislerdir. inandirilmislardir hakliliklarini savunmalarinin yanlis bir sey olduguna, ve herseye goz yummalarinin gercek kimlikleri olduguna inanirlar sonuna kadar. kadinlar birbiri ile dertlesir, birbirlerini sakinlestirirler: "hemen tepki verme, bekle, bir hafta sonra boyle dusunmuyor olacaksin" evet cunku bir hafta sonra tekrar, "lanet olsun bosver" denmeye baslanacaktir hersey icin.

daha derin dusununce, kadinlar 3 hafta normal (=pms'li) ve 1 hafta anormal (=pms'siz) olsalar, dunya bir cok sorundan arinmis, bir cok icat yapilmis, hayat kolaylasmis, dunya cok daha yasanir bir hale gelmis olurdu. ve erkekler sanirim daha ozenli olurlardi davranislarinda, iliskilerinde. (belki de ibne olurlardi, bilemiyorum)

1 yorum:

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.