06 Mart 2006

am am am şeklinde tempo tutmak

(#5981234, 08.10.2004 01:56:45)

yıllardan 1989, frekman rilodıd bir turizm neferi olarak anadolu yollarında cansiperane rehberlik bayrağının ucundan tutmuş, türkü türkü türkiye modunda çılgın atmaktadır turistleriyle..

günler günleri, turlar turları kovalar, bu turlardan birinde bir kilisli şoför ile kadro olunur, haftaya başlanır.. ikinci günü kaptanla çoktan samimiyet tavanlara vurmuş, rakının dibi çıkmış, enseye şaplak göte parmak modu sınırlarda gezinmektedir.. hal böyleyken, daha henüz rehberliği her saniye bişeyler anlatacak kıvama gelmemiş freko kardeşiniz -ki hala da gelebilmiş değildir- uzun yol etaplarını şarkılarla, türkülerle, çeşitli maymunluklarla geçiştirmektedir.. tam bu dönemde de ibrahim tatlısesin yeni kasedi çıkmış, back to back teypte dönmekte, turistler ufak ufak ibonun nakaratlara eşlik eder olmuşlardır..

turun üçüncü günü, öğle yemeğinden çıkmış gümüldüre ilerlemekte olan turist kafilesi gene şarkılar türküler eşliğinde eğlenmektedir.. bir anda kaptanımız, mikrofonu eline alarak, bana "olm söyle bunlara, şimdi şarkı öğreticem, ne dersem tekrarlasınlar" demiş, ben ve komple grup heyecanla bu yeni atraksiyonu beklemeye başlamışken kaptan mikrofondan canlı performansa başlamıştır:

kaptan - am am am!
grup - am am am!!
kaptan - yarak yarak yarak!
grup - yarak yarak yarak!!
kaptan - am am am, yarak yarak yarak!
grup - am am am, yarak yarak yarak!!

ben dumur deryasından kendi çabalarımla kurtulup acil bir self hayat öpücüğü ile kendime gelip:

freko - baba naapıyosun yaa!
kaptan - yaw brak yiğenim, bak bayıldılar söylüyolar işte, haydin hep beraber! am am am, yarak yarak yarak!
grup - am am am, yarak yarak yarak!!

insanlar ne söylediklerinden habersiz, gümüldüre kadar takriben amlı yaraklı bir nakaratla 50 kilometre yol katetmişlerdir..

ve lakin, gümüldürde tesise girildikten ve anahtarlar dağıtıldıktan sonra grubun en yaşlı teyzesi gelip önce kaptanın sonra benim suratıma tükürmek suretiyle, öğrendiği yeni şarkının listelerimizde hiçbir zaman varolmadığını bir şekilde otel personelinden öğrenmiş olduğunu tarafımıza beyan etmiştir..

kimler erdi muradına bilinmez, ama bizim o geceyi kerevette geçirdiğimiz kesindir..

saygılarımla..

1 yorum:

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.