25 Ocak 2006

itiraf edin kurtulun

Hadi meraktan çatlıyorum...
Nedir sizleri sözlükten soğutan...
Kurallar mı ? Moderasyon mu ? ilkellik mi ?
nedir ya...
everything has its beginning has its end...bu mudur mevzu ?
ne yani buraya yazmaktan mi cekiniyosunuz ?

Ben mi..ben moderasyondan dertliyim mesela..
Fethullahcilara dokunmayan yilan bin yasasin ama acik sacik ucundan dokundurmak yasak..
yedim bende....
1996'dan beri tanidigim simdi mod olan hatta basinda sahibi olanlarla derdim hic olmadi..1 tane enteresan biri cikti onu da oraya kim getirdi dusunmek bile beni geriyo..tanimam etmem..

..evet benim hikayem böyle..çaylağım hala..bekliyorum mapusumun bitmesini...

4 yorum:

  1. tmm belli bir yapisi, isleyisi ve kurallari var sozlugun; kabul.

    x - y sebepten ucurursun edersin, o ayri mevzu.

    ben, yazarlar ucurulunca entrylerin de ucmasina anlam veremiyorum. al iste en basit ornegi : freko gitti bi ton entry zebil oldu.

    ha, ucan yazar ardinda birakmak istemez, ona eyvallah. ama en azindan bir secim olmasi lazim; ya da ne bileyim, yazar ucsa bile en begenilenleri, basucu eserleri, bilgi icerikli entryleri kalmali diye dusunuyorum. ucurulan yazarlarin getirisine, sozluge katmis oldugu `:entry` zenginligine bakilmaksizin ucuruldugunu dusunecek olursak, insanlar bu sekilde uctukca sozlugun de posasi kalacak bir vadede.

    gelisen/degisen sartlara gore `modifiye` edilebilir olmasi lazim bazi seylerin. bundan 2 sene evel onemsizmis gibi duran ayrintilar su an can alici bi ayrinti haline gelmis olabilir.

    ben yonetimin bunu farkedebilmesini isterdim.

    bir de yeni bir modadir basladi: (gerci gorebildigim kadariyla, beelki farkli bir gerekce vardir, o tarafini henuz bilemedigim icin acik kapi birakmak zorundayim) caylak maylak etmeden cort diye ucuruluyor insanlar. azili tematikciler, sol frame'in ebesini zorlayanlar, formata siginip fink atsin, kimseye bulasmadan kendi halinde usturuplu usturuplu yazan cizen eleman, caylak edilmeden direkt sallandirilsin.. adilane oldugunu dusunemiyorum bunun.

    YanıtlaSil
  2. ehehe ekşi sözlük itiraf.com klonu olduk be..

    velhasılı kendi açımdan olaya yaklaşayım biraz..

    güzel bir kardeşimin deyimiyle, hatta replikası diyelim, "don't think you are, know you are" diyerek başlamak istiyorum.. hayat bir enteresan rastlantılar silsilesi.. biz bunları istemesek de bazen, onlar bizi yönetiyor işte.. bu örnekle başlayalım, evet kendi hatam sonucu uçtum, kimseyi suçlamıyorum, suçlamam; ama bu da bir rastlantıdır işte.. bir anda blog mlog birşeyler aklıma geldi, dostlar sağolsun yalnız bırakmadı, şimdilik bir nevi serbest kürsü tadında bir oluşuma doğru gidiliyor.. biraz forum, biraz entari -ki bu konuda artık kızıyorum, ben ve bir iki kişi haricinde de katkı bekliyorum-, yavaş yavaş pişiyor..

    herşey olacağına varıyor er ya da geç, bu bizim elimizde değil, inanın ki değil.. ha, amiyane tabiriyle "kötü komşu insanı mal sahibi yaparmış", aha işte yeni ortam, mis gibi.. adı da frackman nickinin tekelinden çıkınca sanırım ki insanlar daha bir önce browsera bu adresi yazacaklar..

    frackman'ın revolutions versiyonu, kaderini kendisi çizecekmiş, ben bunu öğrendim.. ve bir de şunu öğrendim: eğer yazmaktan zevk alıyorsam bunu okunmasından zevk aldığım için de yapıyorum.. yazısını okuduğum insanlar, ve yazımı okuyan insanlar birarada olsun, kendimiz çalalım, kendimiz oynayalım istiyorum.. çok şey mi istiyorum a dostlar..

    hepiniz gözümsünüz, canımsınız, abimsiniz, ablamsınız.. iyi ki varsınız ulan!

    YanıtlaSil
  3. ha unutmusum tabi, "sensin abla..." `:anladin sen` :P

    YanıtlaSil
  4. Sözlügün homojen olmayan yapisi yüzünden cikiyo bütün bu karisiklik..
    Bunu ifade etmekde irkcilik oldugu icin totalinde sorunlar daha cok olmaya devam edecek.
    Sözlügün irc kanallarindaki keyfiyetten kick,ban yapan moderatorlerden bir farki var oda cikan adam (kadin,erkek) entrylerini de siliyolar..bi daha da giremiyosun (tekniken)
    Bu yuzden hayatin ta kendisi gibi asirilara kacmadan herseyden azcik olmasinda fayda goruyorum..seksomanyaklarda lazim belki asiri fetullahcilarda..
    lakin sikinti surda..ben fetullahciyla oynasmazken fetullahci benle oynasinca ister istemez bir surtusme (ayar diyoruz biz buna) cikiyor..
    Ha entry boklamalardan bu sozlukte yargisiz infaza kadar gidiyor...
    Netekim ornekleri cokca yasandi..
    Yaş 35, işim var sikimde mi ..evet sinirleniyorum bunlarin olmasina..
    O cok populer olan sozluk celebritylerini de ellerinden operim.Oyuncaga cevirttikleri icin..
    Kurtarilabilir mi hala..bence hala evet..

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.