24 Ocak 2006

Marooned

evet, esas işimize dönelim, entari paste edelim.. bu da eskilerden, lakin en sevdiklerimden bi tane.. elbet yenilerini de yapıcaz ama, du bakalım..



marooned (#3189546, 05.08.2003 09:58:49)

bir mucize.. yüce yaratıcının varlığının en büyük kanıtları arasına girmeye aday bir başyapıt.. materyalist düşüncenin tam aksini ispatlarcasına, herhangi bir bakalit, tel ve plastik karışımdan böyle sesler çıkmasını sağlayacak parmaklar başka kim tarafından yaratılmış olabilir?

tam beş dakika yirmisekiz saniye boyunca, müziğin dünyanın tek evrensel dili olduğunu, ziggurat inşaatı sırasında karıştırılan dillere alternatif olarak geliştiğini ispatlarcasına..

uzak denizlerde gözünü kırpmadan binlerce mili tek nefeste uçan bir albatrosun azmi ve özgürlüğü saklı sanki notalarında.. ya da shibuminin kahramanı nicholai helin ara ara meditasyon sırasında uğradığı o üçgen şekilli huzur bahçesinin tema müziği..

david gilmourun ademin peşi sıradan cennetten kovulmuşcasına, geri alınmak için rabbine gitarı vasıtasıyla yakarışıdır sanki..

belki tüm bu 328 saniye boyunca 328 notaya basmayan adamın, saniyede 328 nota basanların gözünde ilah durumuna haybeye gelmediğinin bir çok kanıtından biri..

bölünmez bir bütün, ve bütün içinde bir damla, damlalardan bir nehir; o nehirdeki tek bir dal parçası, takılmış yüreğimize.. yüreğimizin tek teli nehrin hafif çırpınışlarıyla oynamakta, oynadıkça içten içe sanki bu parça doğduğumuzdan beri beynimizde bulunmakta.. ilk dinlendiği andaki hayranlık ile bu hissin getirdiği şaşkınlık birbirini kamçılamakta..

hayat müziktir, müzik pink floyd.. ve her pink floyd parçasında bir bütün, her bütünde bir teklik.. ya tek tek, ya hepsi birden.. ama hiçbir zaman başka en ufak bir sesle birleştirmeden..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.