01 Haziran 2006

Annemizi Nasıl Boğarmışız?

Kafadan Edit: Dün akşam yazıyı wordden kopyalarken ilk paragrafı eksik kopyalamışım, o yüzden mevzu sakat kalmış..Adam gibi yazıyorum baştan..özür mözür.

Sabah sabah bu iğrenç başlığı görüp hemen sinirlenmeyiniz, şarlamayınız. Biz böyle bir başlık atıyorsak bir sebebi vardır elbet. Uzun uzun kastırmadan , kısa ve öz yazacağım mevzuyu, aşağıya buyrunuz.

Hatırlayanınız bileniniz vardır, mafya / aşiret dizileri pörtlediği zaman benim gibi bir sürü insan gerek internette gerekse yazılı basında yazmıştı: "Yav bu diziler gençlere kötü örnek oluyor, herkes eline silah alıp kendini mafya zannediyor vs.". O zamanlar bu söyleme bir sürü insan gülüp geçmişti..Tabi sonradan liseli cinayetleri, yol kesip arkadaşını kurşun yağmuruna tutan liseli haberleri ortaya çıkınca akıllar başa gelmiş ama giden gitmişti..Dün akşam bir arkadaşın evinde tesadüfen ve mecburen seyrettiğim bir diziden yola çıkarak pek yakında "annesini yastıkla boğdu"haberi izleyebileceğimizi buradan duyurmak isterim.

Dizinin adı "Yanık Koza"..Yavuz Bingöl başrolde, anası Çolpan İlhan ..Anası çok kötü bir kadın, bir sürü puştluk yapıyor..İlgili sahnede artık Yavuz'un canına tak diyor ve anasını yastıkla boğmaya kalkıyor. O sırada torunu içeri giriyor vs..
Kısa ve öz yazıyorum dedim ya..Uzatmadan fikrimi söylüyorum: İyi kötü belli bir yaşa gelmiş, eğitim almış insanlara birşey yapmaz bu sahne ama ülkemizde o kadar cahil cühela, hayatlarının senaryosunu o dizilerle yazan o kadar toy insan var ve o sahne de Allah için öyle etkili çekilmiş ki (tam o insanları etkileyecek şekilde), ahan da buraya yazıyorum, ailesiyle eften püften sorunları olan bir sürü insan o sorunları kafasında büyütüp şimdiden bir takım senaryolar yazmıştır kafasında..Annesi kendisine biraz bağıran, bir iki isteğini yerine getirmeyen her cahil adam "hakketti" diye hüküm verip bu rezilliği yapmaya yeltenecektir. En azından kafasında "lan acaba?" ampulü yanmıştır.

İnanmayan , "hastir lan, amma abarttın" diyen desin. Zamanında da öyle demişlerdi ama liseli arkadaşlar "polat abi'yi örnek aldım vurdum" beyanatları verince karakolda "Allah allah, hayret bişi valla" demekten gayrı birşey gelmemişti ellerinden. Polat Alemdar'ın dizide giydiği ceketleri, benim komşum olan terzi dikiyor. Bunu bir arkadaşa söylemiştim, öğretmen kendisi. Bir öğrencisine söylemiş laf arasında,, çocuklar başımızın etini yedi, mezuniyet balosunda Polat Alemdar'ın terzisinden elbisemiz dikilsin, parası neyse vericez diye..Zor vazgeçirdik..

Bir zaman sonra arka arkaya gazetelerde "annesini yastıkla boğdu, kesti vs" haberleri okursanız, bu paranoyak yazıyı hatırlayınız.
öpmişumdur

Edit: Dizinin adı "Yanık Koza" . Show Tv'de yayınlanmakta olup başrollerini Yavuz Bingöl, Çolpan İlhan , Başak Köklükaya oynuyor. Bahsi geçen sahnede Yavuz Bingöl, annesi rolündeki Çolpan İlhan'ı boğmaya kalkıyordu yastıkla..Daha detaylı birşeyler bulursam veririm linkini, araştırıyom..haberin takipçisiyiz:)

1 yorum:

  1. iyi de, hangi sahne, hangi diziden / filmden bahsedioz birader, bi edit et de sokuştur bi zahmet.. hayır boğucam valdeyi, gideyim çalışayım dersime, o açıdan diyorum:))

    o diil de, şu adresi alaydık hakkaten birader, afilli bi tad yakalayalım, akalım ortamlara, hadi canım, hadi kardeşim benim:)

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.