03 Mayıs 2006

We Don't Need No Education

Floydianların harman oldugu bu yerde yukardaki başlığı kullanmama bilmem izin varmıdır ama benim şu an söylediklerimi adamlar taaa ne zaman söylemişler. Geçenlerde arkadaşım bana dediki "Biliyormusun Kayserili esnaflar çocuklarına ne dermiş" bilmiyorum dedim ne dermiş. Bizim eleman bombayı patlattı. "Ulan eşşouğlueşşek iyi çalış yoksa seni okula yazdırırım okumak zorunda kalırsın" dermiş dedi. Demekki kayserililer de floydian olmuş gitmişler. Tam tamına 14 senedir okuyorum artık bende kendimi çırçıplak Allahuekber Dağları'na vurup We Don't Need No Education diyecem. İşin garip olan kısmı ise Allah izin verirse seneye okulu bitirecem ama tahmin edin ne olacam bitirince ben söyleyeyim açıklamakta bir mahsur görmüyorum. İngilizce Öğretmeni olacam. Ulan education denen sistemin bir dişlisi olacam. Yalnız benim dişli daha şimdiden aşınıp gitti.

İş bu yazının buraya yazılma amacı yarın öbürsü gün olurda çocuklarınız (üstadım sizin torunlarınız) benim sınıfa denk düşerse bilinki bir kaybeden olacaktır. Ben o cocuğu yakmadan siz alın götürün...

3 yorum:

  1. bak hala torun diyo:)

    şimdi, aslında denecek pek bişey yok, senin eğitimi henüz tamamlayamadığımız için sorumluluk bana ait.. söz verdiğim gibi, pink floyd konusunda gerektiği şekilde yönlendiremedim, ki sonuçta dergahımızdan bir adam çıkıp "wi dont niid no eccukeyşın" deyu bir kalıbı posta topic ediyor; ah ben bu başımı nerelere vurayım..

    daha 14 sene olmuş okuma olayında, biz 25 sene okuduk da ne oldu, bişey mi dedik, himalayalardan mı seslendik ulusa?

    arkadaşlar da senin tam üstüne parmak bastığın üzere, sistemin kendisine haykırıyorlar o başlığı, "bu şekil eğitim istemezük, baskılara hayır" diyorlar.. yoksa allah için, hepsi de okumuş çocuklar..

    okumak iyidir diyeyim kısa keseyim ben en iyisi:)

    YanıtlaSil
  2. aslında pink floyd yanlış anlaşılan bişi değildir, herkes kendine göre bişi anlar, önemli olan odur.. ben sadece bizim dergahtan olana seslendim:)

    YanıtlaSil
  3. Ben bu öğretmenin dersine girmek için liseye kayıt yaptırabilirim evet...

    Ne olur şöyle marmara bölgesi içinde (istanbul) öğretmen ol :-))

    Hatta şöyle bir diyalog...

    Evet sevgili öğrenciler bu sene beraber ingilizce derslerinizi göreceğiz ben öğremeniniz Somurcan Reloaded , şimdi ilk konumuz;

    Another
    Brick
    In
    The
    WALL

    Hayır Şair burada bayrağa seslenmiyor...

    Repeat after me please...

    "We Don't Need No Education..."

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.