30 Ocak 2006

Nick Mason'un Koleksiyon Fetişi

Belki bilen vardır belki yoktur..Müzik Starlarının oto tutkusu görülmeye ve işitmeye hatta imrenilmeye varan durumları vardır..
Muhtemelen bu akımın ilk marazı da Elvis Presley'dir (sanıyorum)
Lakin belli başlı müzisyenlerin de ilerki dönemlerde bu metal tekerlek canavarlarına olan fetişleri epey bir yazılır çizilir oldu.
Bizdeki fetiş koleksiyoncu da Cem Yılmaz'dı.Gerçi mastürbasyondan mütevellit olan koleksiyoner değil kullanıp oto değiştirip galericilerin beleş araba reklamını yapan bir zat'ı muhterem olmaktan öteye de gidemedi kendisi..Halen de öyle..Yani garajında bi yigin otomobili yok.
Neyse..
Top Gear BBC'de dönem dönem yayınlanan uzun soluklu bir otomobil lifestyle programı bizdeki götten bacakli hangi arabaya binse hepsine süper kesin alin diyen hiyarlarin aksine, en pahali jaguarlara bok atabilen, bir mercedes'e bu nasi bir alman kagnisidir diyebilen böyle japon olur mu lan nedir bu vaziyet diyebilen gayetde taşaklı,esprili ve ne yazikki fazlaca (ingiliz) bir program.

Evet nick mason'la ne ilgisi var ibne hala konuya gelmedin buraya kadar da okuttun ya helal olsun diyenlere de durun bi diyorum.
Şimdi geçen periyod yayinlanan bir programda Jeremy Clarkson (yapimci ve bas sürücü)
önümüze bir Ferrari Enzo çıkarttı.Nefes kesici süper kirmizi bir fetiş objesi (benim için öyle)Kaldi ki bu enzo denen ufaklik yaklasik 650,000 Euro'ya satiliyor..(yurtdisinda)
Nihayetinde enzo'nun agzina sicti,cok da eglenceliydi ve sonunda ortaya cikti ki yaklasik 350 tane imal edilen bu özel oto'nun fabrikadan direk satisi yapilan sahislardan biri de otomobil fetisi olan Pink Floyd'un bateristi Nick Mason amca.
Amca ferrari'nin kendisini zaten model cizilip üretime gecildiginde randevuyla kendisine bu aracin satildigini,zaten de cok da onemli olmadigini araci da ara sira kullandigini fena da olmadigini belirtti..
Olay buydu..
Program sonunda da Ferrari enzo'yu pist'te birakti..sonra alirim dedi selam çaktı.
ve kendi kullandigi helikoptere binip gitti..
bu mudur..evet budur .nokta (.)

2 yorum:

  1. :)))) ehehe... fetis... galba ben de ole olmusum ki kirmizidan nefret ederim aslinda... (valla)

    YanıtlaSil
  2. olm bu arada en garibanları.. richard wright'ın marinası var misal, baba yat koleksiyoneri.. david gilmour da uçaktan hazzediyor learning to fly hesabı.. roger babamız ise böyle koleksiyon falan yapmıyo, işi gücü bağış adamın..

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.