21 Temmuz 2006

Blues Brothers Band Konseri



Evet Dostlar geldik günün son ve harika konser haberine. Bu grubu anlatmama gerek yok zira hepinizi kim olduklarını gayet iyi biliyorsunuz asıl önemli olan şu, gruptan önce memleketimizin güzide grupları, bluesaint, moonshine ve soul stuff'da aynı gecede yer alacaklar.

Şimdi gelelim bilgilere;

1980 yılında sinema dünyasına damgasını vuran ve 27 yıldır dünya gündemindeki yeri doldurulamayan THE BLUES BROTHERS (Cazcı Kardeşler), orjinal kadrosuyla bu yıl çıktıkları dünya turnesinin İstanbul durağında, 9 Eylül Cumartesi akşamı Parkorman’da müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak. 8 saat sürecek müzik maratonu için gözlüklerinizi takın ve eğlenmeye hazırlanın!!!

The Blues Brothers Band’in bitmek bilmeyen sahne enerjisinin yanısıra, Türkiye’den de grupların katılım göstereceği gecede kendinizi Cazcı Kardeşleri’nin film setinde hissedeceksiniz.Bizden söylemesi; gelmeden önce dinlenmeye dikkat edin !!!

BLUES BROTHERS BANDBLUES BROTHERS BAND yaşıyor ve gayet iyi durumda! JOHN BELUSHI ve DAN AYKROYD ile birlikte filmde rol almış olan ve BLUES BROTHERS BAND projesinin yaratıcıları olan dört orijinal üye, dünyanın en seçkin ‘rhythm & blues’ müzisyenlerini ekibe dahil ederek efsaneyi 27 yıldır yaşatıyor.Universal Pictures’ın “The Blues Brothers” ve “Blues Brothers 2000” filmleriyle tanınan THE BLUES BROTHERS BAND, Atlantic Records’dan çıkarttıkları “Briefcase Full of Blues” albümüyle üç kere platin plak ödülü aldı.STEVE CROPPER, Stax Records için ilk hit parçasını, (Markees - “Last Night”) 1961’de Memphis’de henüz bir lise öğrencisiyken kaydetti. Bir sonraki sene, BOOKER T. AND THE MGs grubuna katıldı.

Kendi adlarına “Green Onions”, “Hip Hug Her” ve “Time is Tight” gibi hitlerin yanısıra, Stax Records’ın stüdyo grubu olarak OTIS REDDING ile “I’ve Been Loving You Too Long”, “Respect” ve “Dock of the Bay”; WILSON PICKETT ile “In The Midnight Hour”; ve SAM and DAVE ile “You Don’t Know Like I Know”, “Hold On I’m Comin’” ve “Soul Man” gibi parçalarda yer aldılar.John Belushi grubu bir araya getirmeye çalışırken konuyu blues bestecisi DOC POMUS’a danıştı. Doc, MATT “GUITAR” MURPHY’yi yaşayan en iyi blues gitaristi olarak tanımladı. John, Matt’i arayarak hemen gruba dahil etti.

Matt “Guitar” Murphy, Sunflower County, Mississippi’de doğup büyüdü. Profesyonel kariyerine genç yaşta başlayan virtüöz, MEMPHIS SLIM, CHUCK BERRY, JAMES COTTON, HOWLIN’ WOLF, SONNY BOY WILLIAMSON, WILLIE DIXON ve ETTA JAMES gibi blues efsaneleriyle beraber çaldı.1975’de LOU “BLUE LOU” MARINI ve ALAN “MR FABULOUS” RUBIN, televizyon komedi programı “Saturday Night Live”ın nefesli seksiyonuna katıldılar. JOE COCKER, THE METERS, RAY CHARLES, JAMES BROWN, ARETHA FRANKLIN, JIMMY CLIFF, THE BAND ve DR JOHN gibi sanatçıların müziklerindeki nefeslileri çok seven John Belushi, Lou ve Alan’ı Blues Brothers grubuna dahil etti.

1988’de tekrar bir araya geldikten sonra Grup her sene küçüklü büyüklü birçok uluslar arası mekanda sahneye çıktı. Paris’te Olympia Tiyatrosu’nda üç gece kapalı gişe konser veren Grup’un seyirciyle olan iletişimini engellemek istemeyen Olympia, tarihinde ilk defa koltukları söktü. Avrupa’da Nimes Fair, North Sea Jazz Festival, Pistoia Blues Festival ve Montreux Jazz Festival gibi birçok blues ve caz festivalinde ana grup olarak yer aldılar ve tek konserde 60.000 kişi büyüklüğünde bir seyirciye kadar ulaştılar.

THE BLUES BROTHERS BAND, eşsiz kadrosu ve unutulmaz parçalarıyla 9 Eylül Cumartesi gecesi Citibank sponsorluğunda Parkorman’da !

1 yorum:

  1. al işte bize derin yara açacak bir konser daha! arkadaşım, bu adamların önüne siyah takım elbise ve wayfarer gözlükle çıkmak lazım gelir, bu da en ucuz yollu bi 600 kaatlık olucaz demektir.. sponsor bizi de görsün!

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.