06 Temmuz 2006

rehberlerin can güvenliği tehlikede!

Eski ama eskimeyen bir turist rehberi olarak (hersene vizesini yaptırıoz, aktif sayılıoz), bu postu yapmanın boynumun borcu olduğuna inanıyorum..
Efes ören yeri çıkışını esnaf görüntüsü altında mekan tutmuş eşkıyalar, her sene düzenli olarak bir ya da birkaç turist rehberini, turistlere alışveriş için "yeterli" zaman vermediği gerekçesiyle öldüresiye dövmektedirler.. en son olay, pazarlık ederken hakarete uğrayan müşterilerini savunmak isteyen bir rehber çiftin dövülmesiyle ayyuka çıkmıştır.. bu işe devlet tarafından bir dur denmesinin vakti gelmiştir, geçmiştir, arkasından su bile dökülmüştür.. ama yine de yapılacak birşeylerin varlığına inanıyorum..
aşağıdaki linke tıkladığınızda bir mesaj metni çıkacaktır.. bu metin, daha ziyade turist rehberlerinin konudan rahatsızlığını çeşitli mercilere otomatik olarak iletmeleri amacıyla hazırlanmış olsa da, bence bu ülkeyi seven ve turizme ilgisi / sevgisi "su gider iz bırakır turist gider döviz bırakır"dan daha ileri bir seviyede olan her yurdum insanı bu kampanyaya katılabilir.. belki bu sayede ileri bir yüzyılda ören yerlerinin, müzelerin giriş çıkış kapılarındaki yecüc mecüc taifelerinden kurtulunur, turiste sülük gibi yapışan can sıkıcı esnaf modelinden kurtulunur..
ben demiyorum ki insanlar aç kalsın, ekmek yemesin.. ama böyle kötü bir afrika limanındaymışcasına turiste üşüşen değil, düzgün, saatli çalışan, pırıl pırıl insanlar daha insanca şartlar altında çalışarak parasını kazansın, kimseyi de kazıklamasın, memleketimde akşamları esnaf kahvelerinde "allahın üç kuruşluk bilmemnesini ikibin yuroya çaktım andavallıya ehi ehi ehi" geyikleri dönmesin..
aha da link, ilgilenen olursa diye:
unutmayalım, bu memleketi kurtaracak sadece iki sektör var: biri turizm, öbürü tarım ve hayvancılık, gerisi yalandır, detaydır.. biz kendi çapımızda turizme sahip çıkalım hele, hayvancılığa da bilahare el atarız..
saygılarımla
frackman revolutions

1 yorum:

  1. +1
    bu gavatlar her yerde..
    ayni gavatlar turistleri ticaret'te ve yatakta becermek gailesinde bulunduklari icin (sanki her gelen senin barraginin altina girecek) herkese mal oluyor boyle kusurlu hareketler..
    allah belalarini versin götlerin.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.