14 Ekim 2006

kurtlar vadisi reloaded!

bir hasret sona eriyor, senaristler tekrar kafayı çalıştırarak vadiyi hayatımıza sokuyorlar.. vadi gitti gideli aklımızı alan lost'tu, battlestar galactica'ydı, ne bileyim türlü türlü gudiklikten kurtulacağımız günün tarihi ocak ayına isabet ediyor..
vatan gastesinin duyurduğu habere göre, dizinin "hayatta kalan" oyuncularıyla toplantı yapılmış, birşekil oturtmaya çalışmışlar.. müge anlı'nın saydığı isimler şunlar: Polat Alemdar, Halo, Abidin (cezaevinde), Deve Tuncay (cezaevinde çıldırdı), Memati, Güllü, Erhan, Abdülhey, Ömer Efendi ve Nazife Hanım, Elif’in annesi, kardeşi Eren, Safiye Karahanlı, Hikmet, Nevzat, Nesrin (İsviçre’ye gitti), Canan (avukatlığı bırakıp yurtdışına gitti)..
sayın anlı'yı kınıyoruz.. orada bir yerlerde koskoca Şahin Ağa yatıyor mapus damında.. tek başına konsey olur, vadi olur, eser gürler ululardan bir uludur..
kurtlar vadisi ırak garabetini temizlemek için bulunmaz bir fırsat yakalayan yapımcı firmaya, "pana film, şahin ağa'yı unutma, yoksa biz seni zaten unuttuk" diyor saygılarımı sunuyorum..
saygıdan sonra, bir şahin ağa aforizması apartayım, arif olan anlasın:
"reple gelen rüzgarla gider!"
freko, bir bilen..

5 yorum:

  1. bu iş olacak olsa bile çok fazla ümitlenmemek lazım bana sorarsanız. böylesine efsane haline gelmiş bir olayı yeniden canlandırmanın altında kaldığı yerden devama etme niyeti olması zor. kurtlar vadisi ulaşabileceği sınırın en tepesine ulaşmış zaten. yeniden o performansını yakalama hedefi bile bir yapımcı yönetmen için çok büyük risk olmalı. efsaneyi kestaneye çevirme riskini kim göze alabilir diyorum. en fazla biraz daha nemalanmaya yelteniyor olabilirler.

    YanıtlaSil
  2. valla ben de diyorum ki, 24 gibi bir dizi her sezon bir öncekine rahmet okutuyorsa, bizim senaristimiz eşşek midir?

    istemek lazım sadece, ha bi de ota boka nekstar uydusu sokmamak lazım, bunlar yeterli..

    YanıtlaSil
  3. bir takım şeyler var ki ben anlamıyom, anlayamıyom..

    şincik hadi diyelim bu kurtlar vadisi kaldığı yerden bu hayatta kalmayı becerebilmiş karakterlerlen devam edecek.. ey bu polat alemdar/ali candan/efe karahanlı, zaten mahkeme felan derken 70 milyona afişe oldu?? bu saatten sonra böyle mafyalara illuminatilere neyin nasıl girecek ki?

    soracıma, osman sınav da serdar akar da başka başka dizilerlen uğraşıyolar.. hatta soner yalçın da bu "sağır oda" dizisiylen ilgileniyo (ki ben bu diziyi de çok sevdim) gökhan kırdar da müzüklerini yapıyo falan fıstık.. ey pana filmin elinde kurtlar vadisi namına bişiy kalmadı ki??

    şahsen pek bi ümütsüzüm..

    YanıtlaSil
  4. 24'le kıyaslamadım, okuma yazma kursu tavsiye ederim:)

    YanıtlaSil
  5. agato kardeş sitede teşkilata yakın tek adam sen olsan hadi diycem de, daha niceleri var, merakla bekliyolar.. nası deniyodu, bi sen biliyosun a.k.:)

    o alemdarmıdır nedir ben de uyuzum, mamafi bi şekilde fenomen oldu adam, kült oldu, niceleri onunla kıyaslanır oldu.. bunu ben mi yaptım? hayır tabi ki.. ama bunun olmasında o dizide oynayan diğer isimlerin katkısı ben ve vadiperver halkımın katkılarından çok daha fazla, resmen adamı yukarıya taşıdılar be..

    24 ile karşılaştırma hadisesine gelince.. ben sadece senaristlere gaz vermek istedim arkadaşım.. allahın denyo amerikalısı beceriyo, benim insanım neden beceremesin böyle senaryolar yazmayı? bak yazarımız oskar da aldı, ay pardon nobel, ya da neyse ne ikisi de aynı şey.. evet lan, yeni sezon vadiyi orhan pamuk yazsın görelim çapını pirekaresini:)

    freko, çevresi çapından geniş kimse:))

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.