03 Ekim 2006

caravan'ı da yıkın allahsızlar!


bir devir kapandı geçenlerde baba erenler.. yılların kemancı'sı, birkaç yıl önce "üç beş kira gelsin" zihniyetiyle bünyeye aldığı riddim adlı r&b virüsüne eli verdi kolu ve kalan cümle organı kaptırdı, an itibariyle yerinde bir zenci abidesi yükselmekte..

sanırsın memleket east coast / west coast olmuş, hergün bu kara derililere yeni bir mekan açar olmuşuz milletçek.. arkadaşım biz bu vatandaşları çok çok arap bacı rolünde tevfik gelenbe olarak bildik, kemal sunal filmlerinde arap kadri olarak gördük, üç beş de liglerimizde top koştururlar.. buranın yerlisi değildirler, vaktiyle sömürgemiz olup da esas toprağa esir olarak getirilmemişlerdir, çok çok lazız, kürdüz, çerkeziz, boşnağız ama kesinlikle zenci değiliz be! o bütün turancı arkadaşlar bile kızılderilileri dahi türk ilan ettiler de, zenciler hakkında saçmalayana henüz rastgelmedim.. o halde nedir bu zenci müziği aşkı? cezayı falan hiç dile getirmeyeyim burda, bambaşka bir garabettir..

şimdiden belirteyim, blues olsun, jazz olsun, reggae olsun sevdiğim şeylerdir, lakin bu r&b adı altında eski beyaz müziklerini kanırtalım bok edelim bırakalım anlayışına seyirci kalan müzik endüstrisine tüküreyim.. adamları yıllar yılı ezdiniz diye özrünüzü böyle mi diliyorsunuz nedir? en son şahadet ettiğim bir olayı aktarayım, gene bir şopar ablamız bu sefer çökmüş, aaa yiii efektleriyle "eye of the tiger" katlediyordu geçen cumartesi radyoda, o an allah canını alsın istedim komple o eserde emeği geçenlerin.. bu hadiseye ilk weyklif ciin deyu bi ibiş başladıydı, hem de en tepeden, wish you were here'ı aaa yiii diye katlettiydi, sıkıyosa gelsin memlekete, havaalanında kova içinde gürgenle karşılamayan freko şerefsizdir..

ha, bana mı kaldı kemancı'ya sahip çıkmak? eh, eski camlar bardak olduysa, meydan frekoya kalmıştır dostlar.. vaktiyle antrax dinleyip yor antisoşıııl diye höyküren nice can cezaya methiye düzer oldu, etekle gezer oldu, bu yüzden de iş başa düşer oldu.. yaga'nın yerine yeni kemancı yapılıyomuş, iyi madem sultanahmet çeşmesini de kaldırıp yerine aç kapa artema koyalım -fark benzetmesini de buradan ittirmeyi bir görev bilirim-, gidelim o tarihi çeşmeyi başka yere dikelim, oldu mu? olmadı tabi..

estergon kalesi gibiydi kemancı, gidilmese de görülmese de bin yıllık anıların eviydi, şimdi zenci meraklısı hatunların kıç sallayacağı bir mekan olarak yeni nesillerle kucaklaşacak..

gelmeyelim kucağa, değerlerimize sahip çıkalım, kime diyorum..

freko, müzikseverin dostu, aa yeecinin düşmanı

1 yorum:

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.