03 Mayıs 2006

Yeni Bir Hastalik-Knight Online


Yaziya nasil başlayacagimi ortaokuldan bu yana bilememişimdir. Hoca evladım bak giriş gelişme sonuç o da yoksa serim düğüm çözüm derdi ama benim yazı hep düğüm kısmıyla kalırdı çözende çıkmazdı... Neyse fazla dağıtmadan konuya giriyorum. Knight Online isminden de anlaşacağı üzere online oynanabilen bir oyun. Fakat bir oyundan çok daha fazlası bence. Oyundan kısaca bahsedecek olursak oyun başta bir FRP ya da RPG havası taşımakta ki bu daha baştan ya bir çok oyuncuyu cezbediyor ya da ömrünü Counter Strike'larda ya da FIFA'larda geçirenleri direk ben almayim abi formatina sokuyor. Aslinda almamak en iyisi çünkü aşağıda göreceksiniz almanin hazin sonuçlarini. Öncelikle oyunu official site olan www.knightonlineworld.com adli adresten ücretsiz olarak indiriyorsunuz. Bunu takiben bu üstteki siteye kayit (register) oluyorsunuz. Ve oyunu çalıştırdığınız anda bitmek bilmeyen bir çilenin tam ortaya yerine saplaniveriyorsunuz.Başta bir karakter yaratmanız isteniyor. Bu karakter ileriki aşamada kiymetlenecek ve onun başına bir şey geldiğinde "ahhh gurbanın olam sana gelen bana gelsin diyeceksiniz" Oyunda malum iki ırk ve dört meslek var. İnsanlar ve Orklar. İnsanların toplulugunun adı El Morad Orklarin ki ise Karus. Bu iki ırktan birini sectikten sonra bir meslek secmemiz isteniyor. İstihdam alanlarını ise şöyle sıralamışlar. Warrior,Rogue,Priest ve Mage. Warrior baltalar elimizde uzun ip belimizde biz gideriz ormana hey ormana formatinda ortalarda gezen bir tip. Rogue ise Robin Hood hesabi elinde bir yay ya da hancer olan bir eleman. Priest sabah aksam dere kenarinda abdest alip duayla milletin yaralarini gideren yeri gelince buffer denilen extra health saglayan bir oyuncu. Mage ise Gandalfvari bir karakter. Flame,Glacier ve Lightning özellikleri bulunmakta. Her seyi sectikten sonra Start deyip karadelige birakiyorsunuz kendinizi. Oyun level atlama sistemi üzerine kurulmus. Bir sürü yaratik mevcut. Bunlari öldürdügünüz zaman size belirli bir miktar experience point veriyor ve bunlar belli bir yüzdeye vuruluyor bu yüzde doldugunda ise level atliyorsun. Örnegin oyunun en basinda yani lvl 1 iken 100 experience point ile lvl atlarken lvl 50 oldugunda senden 10.000.000 experience point istiyor. Bu da oyunun en büyük zorlugu zaten. Tabi experience pointi 5 olan yaratikda var 20.000 olanda. 20.000 olanini level 60 dan önce görmemek en iyisi. Bu arada maximum level ise 70. 2 aya yakindir oynuyorum level 70 bir oyuncuyu görmedim. Oyun enternasyonel bir areneda oynaniyor ama server agizi beraber Türk avantajida cok ama dezavantaji daha cok. Türkler dolandiricilik ve yarim yamalak ingilizceleriyle ettikleri küfürler ile taniniyorlar. Bu arada benide dolandirdilar bir kere tabiki o da bir Türktü. Neyse oyunda level atladikca yeni yeni özellikleriniz ortaya cikiyo ve buda sizi hadi bir an önce level atlayim moduna sokuyo. Oyunun en ilginc özelligi bana göre oyunun biz Türkler arasinda yeni bir jargon oluşturmasidir.
Mesela level atlamak için çalışmak yerine herkes bir agizdan "Kasmak" ifadesini kullaniyor. Turkde ise yok olmus desem yeridir. Örnegin gecen bariz türk nikli bir arkadasla olan sohbetimizi aynen aktarayim. Ben ona bak yapma sunu dedim,o bana "srry" dedi. Devaminda anladin mi dedim "ok" dedi. İyi hoşçakal tesekkür ederim dedim. O salakta bana "ok, np" dedi. Yani igrenc bir durum. Oyunda herkes birbirine "aga" diye sesleniyor. Birbirinizle konusabilme özelligininde dezavantajlari cok. Adam resmen gelip dilencilik yapiyor. Senden oyun parasi (coins) istiyor. Oyunda esyalarin (silah,elbise,kasatura,kitap) %90'ı öldürdügünüz hayvanlarin icinden cikiyor. Ek olarak sunu söyleyeyim basta 8 adet dünyaAres, Beramus, Cyphher, Edana, vs. gibi Diyeceksiniz ki tamam da bu oyunun tam olarak amaci ne sonu varmi? Bunu oynayan 5000 kisiye sordum sonunu kimse bilmiyor ama amac olarak gunun belirli saatlerinde orklar ile insanlarin savasi oluyo takimlari cekip Ya Allah diyorsunuz bundan güzel amaç olurmu diyorlar.
Garip olan baska bir sey ise bu karakterlerin satilmasi, gittigidiyor'da gecen level 67 rogue icin 1.500 ytl istemis adamin biri. bir cok forum sitesinde bunu görmek mümkün, yani belli bir piyasa olusmus durumda. Gercek hayat gibi bir sey Sıkılmazsanız ben sadece yaptığım bir seyden bahsedeyim. Oyunda magelerin kullandıgı bir asa var. +8 wood staff diye. Fiyatı 6 mil. coins. Ben bir gün pazara ciktim. Tabi dedigim gibi pazardakilerde bizim gibi oyuncular. Pazarda o aletten ya 1 tane vardir ya da 2 tane. Benimde parali zamanima denk geldi. 4 gün boyunca oyundaki tüm wood stafflari topladim. Ortada wood staff kalmamisti. Sonra bir gece yatmadan evvel karakterimi pazar modunda cik biraktim ve 6 tane wood stafi tanesi 13 mil. coins den sattim. Eeee ticaret mi deyim karaborsami... Gecen gün bir forumda gördüm adam birinden 130 YTL karsiligi bir bicak almis oyunda kullanilan. Yuh dedim artik. Yani gercekten oyu ile gercek hayatiniz karisiyo bir müdedet sonra. Bazen level atlamak icin 4 gün boyunca en az 8 saat ayni yaratigi öldürmek zorunda kaliyorsunuz. İşte burada bazilarinizdan "amaaaaaan ben oyunu seven bir insan degilimki napayim" cümlesini duyar gibi oluyorum. Keske bende sizin gibi olabilseydim cünkü bu oyun resmen hayatimi ele gecirmis durumda. Sabah saat 7lere kadar oynuyorum. Okulda şaftım şanzumanım kaymış durumda. Levelim mi daha 49'um. Neyse son olarak sunu diyeyim fazla uzatmadan.
Knight Online Hayat Offline

1 yorum:

  1. oyyy dibini şahane bağlamışsın somurum..

    hakkaten online oyunlar hayat kaydırıyo, yuva yakıyo, anaydan babaydan yardan ayrı koyuyo.. örneğin, ogame oynamaktan ibne olmuş insanlar duydum, birinin evrelerini halihazırda gözlerimle görmekteyim -o kendini biliyor-, o yüzden tadında bıraktığım için mutluyum..

    aman diyorum canlar, soliterden gayrısı bizi bozar diyor saygılarımı sunuyorum:)

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.