20 Mayıs 2006

Engin Ardıç!


geçen gün yeni tanıştığım bir insanla sohbet tırmandırmaya çalışıyoruz, baktık bir türlü muhabbet oturmuyor, açılmak için karşılıklı soru cevap faslını başlattık.. "en sevdiğin üç x" konsepti dahilinde, birçok soruya üçlü cevap verdimse de, "x = köşe yazarı" olduğu vakit birinciyi hemen söyledim: "engin ardıç!", fakat ikinciyi ve üçüncüyü bir türlü diyemedim.. yıllar yılı star gazetesini alma sebebim, oradan ayrılınca akşam'a başlama sebebimdir bu adam.. gazetenin ekseriyeti çapaçula döndüğünde markayı değiştirdim, ama kendisini internetten takip etmeye devam ettim..
bugün ara sıra birşeyler yazmayı seviyorsam, sebebi olarak tabi ki öncelikle jules verne, selma lagerlöf gibi isimlerden başlayarak zibilyon tane adam sayarım, amma yazıya şekil vermekse hadise, bunu yapan iki kişidir: biri Ferhan Şensoy, diğeri de Engin Ardıç.. onlar gibi daldan dala atlayıp ana malzemeden kopmamak, yeri geldiğinde en kalın küfürü en tatlı şekilde yazının kalbine oturtmak gibi özellikler için kimbilir daha nekadar çok okumak, okumak ve okumak gerekiyor.. hepsi olamasa da, bu ikilinin okuduklarını da okumaya özen gösterdim, tabi nereye kadar..
gönül isterdi ki, Engin abi de buranın bir parçası olsa, komentlerde tatlı tatlı giydirse, boyumuzun ölçüsünü bilsek, ve dahi haftada bir ennn kafasına göre bir mood içinde buraya da üç beş satır birşey yazsa, keşke..
bu son cümleme bi tarafıyla gülenler için, öğretisine uygun bir son geldi aklıma:
namık kemal ne demiş? hayalle yaşayanın bir kere, yaşamayanın iki kere ..tüne koyayım!
bir kereyle kurtarabilenlere selam olsun:)

6 yorum:

  1. usta, yazıya şekil vermek konusunda zikrettiğin iki isim aynı camiadan (mekteb-i sultani) olmalarına rağmen birbirlerini sevmezler pek. ilginç di mi? :)

    YanıtlaSil
  2. bilmemmi.. lakin her nekadar birbirlerini sevmeseler de, birbirlerinden fazlaca etkilendikleri bir gerçek.. ya da ikisi de aynı adamları okudular ettiler, bilemiyorum..

    YanıtlaSil
  3. valla eğer olay dayak atma durumuysa, son durumlarına bakarak engin abinin ferhan abiyi çıtır çıtır yiyebileceğini düşünüyorum..

    göz var izan var:)

    YanıtlaSil
  4. engin köşesinde otura otura semirdi tabi. benim hocamsa yıllardır yazıp çizmekten sahnede koşturmaktan eridi bitti.
    (keşke sebep bu olsa di mi:()

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.