22 Mart 2006

futbol $eysi - erkek gozuyle

futbolu neden sevmiyoruz ? benim cukum var (freko bilir) ama sevmiyorum iste.

yahu ne pislik, ne fanatiklik, ne cakallik, ne yalan dolan, ne ararsan turkiye'deki futbolda. bir de bunu bahane olarak kullanan it surusu gibi taraftar var, her firsatta birileirni yaraliyorlar, kiriyorlar dokuyorlar, havaya ates ederken coluk cocuk vuruyorlar. ne bu "futbol taraftari". evet, sanirim oncelikle taraftari, fanatikligi yuzunden sevmiyorum. "papazi vurduk sira sizde" diye tezahurat yapabilecek kadar dusen bir spor taraftari olamaz, olmamali.

sonra bu "futbol" bokunun medya ve devlet tarafindan gereginden fazla onem verilip diger sporlarin geriye itilmesine sebep olmasindan dolayi sevmiyorum.

ayrica futbolcularimizin az biraz unlu olunca kendilerini kariya,alkole vermelerine de illet oluyorum (bkz. dunya ucuncusu turkiyeden elemeleri gecemeyen bir takima gidis), buna engel olmayi beceremeyen antrenor ve yoneticileri de sevmiyorum.

sahada yapilan binbir artiztigi, kendini yere atmalari, karsi takimin ensesine tukuren sozde sporculari, hakem bakmiyorken dirsek, celme, yumruk ne varsa sallayan hyarlari, got korkusundan mac yonetemeyen hakemleri, sinirlenip karsi oyuncunun kemigini kirmaya kalkan hayvanlari sevmiyorum. sahada spor diye bu rezalet donerse, tabii ki taraftarda cosar. zaten galeyana gelme meraklisi bi milletiz ya...

sevmiyorum ulan bu boku! hergun daha da sevmiyorum hatta!

ama bunun sucu spor olarak futbolda degil, adam gibi oynayan, oynatanlarda da degil. aha bu yukarida yazdigim eseklerde.

2 yorum:

  1. Daha öncede yazıldı ancak tekrar yazmakta beis görmüyorum.

    "Geri kalmış ülkeleri yönetmek için ne silah , ne terör ne de anarşiye ihtiyaç vardır , sadece boşluğa bir futbol topu yuvarlayın"

    "Futbol bir akıl oyunu olamaz , akıl kaynağı beyin organına cinsel organımızdan bile uzak , bir uzuvla oynanan bir oyundur"

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.