10 Eylül 2006

six and two is eight, konserin kralına gittik biz be heyyyt!

ve istanbul'dan üçüncü defa geçti fırtına.. rüzgarlı bir günde, parkorman adlı kazık fakat o ölçüde güzel mekanda, köprü trafiği -candır- yüzünden son notasına dahi yetişme başarısını gösteremediğimiz, lakin muhteşemliğinden zerrece şüphemiz olmayan moonshine, ardından nöbetçi klavyecisi çamurlusular efendi (o nası bi klavye çalmak arkadaş, adam orgazm yaşıyo sahnede) ile maruf bluesaint, ve sonrasında belki biraz yanlış parçalar seçmiş olsa da gene de iyi performans gösteren soul staff.. yıllar gibi süren bir yarım saat, ve ardından, rahmetlinin -cab calloway- ağzıyla çağıralım:
"And now ladies and gentlemen, it is the distinct pleasure of the management to present to you, the evening's star attraction. Here they are back after their exclusive three year tour of Europe, Scandinavia and the sub continent. Won't you welcome from Calumet City Illinios, the show band of Joliet Jake and Elwood Blues.. The Blues Brothers!"
öyle çok şey var ki yazılacak, belki aklıma geldikçe komment bazlı aktarırım..
lakin sadece şunu geçeyim ki, aciz tecrübem, sanatında erişilmez yerlere gelmiş olan adamların sanılanın aksine gayet alçakgönüllü ve kibar olduklarını bir kez daha müşahade etmek fırsatını buldum.. kuliste efsane Lou "Blue Lou" Marini ile Matt "the Guitar" Murphy'nin sağlık durumunu konuştuk.. İyi olmadığını, belki de artık hiç çalamayacağını gerçek bir teessürle anlattı.. ben de dilim döndüğünce -heyecandan adımı söyleyemediğimi bu satırlarda belirtmek isterim- kendilerinin çok önemli bir iş yaptığını, bugün benim gördüğümü yarın çocuklarımın da görmek isteyeceğini, o yüzden sonsuza kadar yaşayıp çalmaları gerektiğini söyledim.. o tatlı bakışlarıyla "hayatta olduğumuz sürece bu işi yapacağız, sen merak etme" dedi..

bize bu günü gösteren önce rabbime şükreder, sonra da echoes production'a teşekkürlerimi sunarım..

freko, it's a 106 miles to chicago. we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark and we're wearing sunglasses..

2 yorum:

  1. ha yazmamışım, photo courtesy beşinci göz, all reps reserved:)

    YanıtlaSil
  2. kimi fotolarina http://ozakinci.net/galeri/index.php?list=14 adresinden ulasilabilir...

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.