20 Ağustos 2006

ev yapımı air conditioner

eski işlerden, sıcaklar nedeniyle, afiyetle uygulayınız..
ev yapımı air conditioner (#7961413, 04.08.2005 00:01:07)
bu sıcak günlerde çoluğun çocuğun beyin kanamasından ölmesini önlemek için birebir alet.. bir öğrencilik icadı olup telifi benim değildir, lakin kimse sahiplenmedi bugüne kadar sahibi yoktur benimdir (ehehe)..
şindi, önce bi vantilatör, en iyisi ayaksız olanlarından bi vantilatör lazım.. sonra bi karton kutu, mümkünse mukavva olsun, şöyle 17 inch monitör büyüklüğünde bi kutu.. sonra da bi torba dolusu buz.. torbanın ebadı, az sonra okuyacağınız tariften sonra keyfinize kalmış.. buz dolu torbayı kutuya koyun, kutuyu ağzı yere dikey açı yapacak şekilde vantilatörün arkasına koyun, vantilatörü çalıştırın.. işte en ucuza serinlemenin yolu yordamı budur sayın seyirciler..
torbanın ebadı ve içindeki buzun hacmi gecenizin uzunluğu, havanın sıcaklığı gibi değişkenlere bağlıdır..
vantilatörü tek yönde sabit çalıştırmanız, hava akımının isabet ettiği yerlerinizde -ki genelde sırt ya da bel olur bu yerler- tutulmalara yol açabilir, müessesemiz sorumlu değildir..
bu yöntemin daha hızlı bir yolu vardır ki, o da çok uykusu gelmiş olmasına rağmen sıcaktan uyuyamayan bünyeler içindir, ve bu yöntemin yan etkilerinden kesinlikle mesuliyet kabul edilmez, o da bahsi geçen buz torbasını vantilatörün önüne koymaktır, kutuya falan da gerek kalmaz.. hızla eriyen buzdan çıkan esintiyi size iletecek vantilatör sizde üzerinize battaniye örtme ihtiyacını bile uyandırabilir, o raddedir..
saygılarımla
frekman rivoluşıns, terleyenin börtenin dostu, sıcak gecelerin düşmanı

1 yorum:

  1. öeh tam iğne olurken komment yapmışlar arkamdan:)

    cesaret verici kommentiniz için teşekkür ederim sevgili shedevil, ve tabi ki benden bitandaa fazla gelir hertürlü ortama, neden diyecek olursanız, "sığmayız!" :)

    valla bu hadiseyi test edeli takribi 380 gün olmuş, o vakit tutulmadıydı da son bir haftadır odamdan, kapalı hertürlü mekandan ve yatmaktan nefret ettim.. arada spor müsabakaları izliyorum, millet hopluyo zıplıyo ters taklalar atıyo, yattığım yerde benim canım yanıyo..

    eski günlerime geri dönebilecekmiyim rabbim.. of yani of!

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.