24 Temmuz 2006

reina! raise your hands in the air!

evet sayın tahinpekmez sakinleri, takribi üç beş gündür aranızda yoktum, nerede bu freko, ne yer ne içer diyeniniz de olmadı, keyifler gıcır olduğu hissiyatındayım:)
işyerimizin yılda bir düzenlediği bir güzide organizasyonun peşinde telef olduğum bu günler içinde, anadolunun çeşitli bağırlarından kopup gelmiş güzide iş arkadaşlarımızın, gala gecesi aldıkları alkol ve gaz sonrası "freko bizi raynaya götüüüür" serzenişlerini beşinci ya da altıncı yakarış sonrası atlatamadım, "ben ordan hiç hazzetmem, gideni de sevmem" sözlerim havada asılı kaldı, hâlâ taksim civarlarında kulak kabartanlar duyabilir, neticede kendimi taksi içinde kuruçeşme trafiğinde, sonrasında güzel insanlar mekanı reina kapısında kız / erkek oranı 1/5 seviyelerinde olan insan kalabalığını güzellikle içeri sokmak çabasında buluverdim.. tabi ki tatlı dil yılanları deliğe sokmayı başardı -en kral mekana acemi asker sürüsü sokarım, o radde bağlamacı bir kimseyim, bilen bilir-, içeri girildi, aman allahım! o nasıl bir kalabalık, nasıl bir hengâme, bir yecüc mecüc tayfası dolce gabbana etiketli elbiseler giymiş, kimi duruyor ortalığı kesiyor, kimi yanındaki ticari sarışının kulağına birşeyler söylerken tek gözle arka masadaki hatunu kesiyor, bir deli insan kalabalığı da ortalığı kabe tavafıymışcasına saatin ters yönünde katediyor, durmuyor, duramıyor!
yıllık olağan reina ziyaretimiz sırasında, içeride bulunan ben diyeyim bin, siz deyin ikibin kişi, hande yener şarkısının tam orasında dicey potansı sıfırlayanda "sana kırmızı çok yakışıyor!" diye haykırıyor, adını bilmediğim şarkıları ezberden söylüyor, kızı erkeği bir coşku, bir eğlence, ulan sanırsın dünya marslı istilasından kurtuldu da ele geçen teknolojiyle kâinatı keşfettik, öyle dert üstü murad üstü bir curcuna!
bir şekilde duyuyorum söylediklerinizi, "ulan ibiş türkiye cumhuriyetinde yaşıyosun, hande yener de bu vatanın evladı" sözlerinize cevap veriyorum: arkadaşım, türkçe poptan, bizatihi hande yenerden, serdar ortaçtan, hele hele yıldız tilbeden, mahsun kırmızıgülden, en basit anlatımı ile nefret ediyorum, dayanamıyorum.. hele ki dünyanın en üst mekanlarından biri olan boğaza sıfır bir mekanda cırtlak yıldız tilbe haykırışına eşlik eden insanların her biri soyadı "ova" ile biten ırka benzese bile gözümde o anda ork oluyor, mordor evladı oluyor da anduril'i savurup kellelerini ayırasım geliyor vücudlarından.. ha bi de götten uydurma bi cıngıl yapmışlar, başlıkta yazıyor, beş şarkıda bir onu giriyorlar.. sanırsın studio 54'teyiz, ama zamanının newyorker 54'ünden bahsediyorum, bizim nispetiye caddesi girişindeki nuri alço filmi dekoru mekandan değil..
tüm bu insanlar bütün gün kral tv ya da herhangi bir türkçe pop fm kanalı açık mı yaşıyorlar acep? nesinden hoşlanıyorlar herbiri diğerinin aynı ritimlere aynı enstrümanlara sahip sadece nakarattaki inlemeleri farklı ekseri tarkan ya da serdar ortaç filhakika sezen aksu ve türevi şarkıların?
ekürim de ortamdan bencileyin sıtk sıyrılması geçirdi, ve fakat yanımızdaki hatun / erkek insanlar çılgın atmaya devam etmekteydi, dayanamadım, "birader, hadi" dedim, onay aldım da dar attık kendimizi güzel orklar diyarı reinadan..
hayatımın hiçbir döneminde luzır durmadım -bak "olmadım" demedim, ince bişi bu, galewolf öğren bunları-, hep kazananı oynadımsa da bu mekanlar beni hiçbir türlü açmadı a dostlar.. eksiklik bendemidir çok sorguladım, ama gittiğim diğer mekanlar itibariyle problem gözükmüyor.. hoş, artık o güzel mekanlar da o güzel işletmecileri, diceyleri ve cümle müşterileri ile tarihte yerini aldı, önümüzdeki bir gelecekte de yeniden ortaya çıkacaklarına dair herhangi bir işaret bulunmamakta..
hal böyleyken, her nekadar nefret de etsem, bir punk rock konserine gelen converse giymiş karalar içindeki yirmiliği bu dolce gabbanalı yirmiliklere tercih etmek durumundayım, en azından aynı taddan devam etme ihtimalimiz var bir noktaya kadar, reinacı ticari sarışınla horizontal düzlem haricinde hiçbir ortak noktamız çıkmaz, çıkamaz sanıyorum, "istisnalarımızı bitti mi sandın" diyerek el sallıyorum "aaaa freko ayıp etmişsin amaaa" diyecek nice güzel insana doğru:)
freko, alemin kralı:)

1 yorum:

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.