27 Temmuz 2006

Live Performance

Hayır canım kardeşim, yeni bir konser ilanı falan değil. Başka bi mevzu..

Geçen gün freko'nun anlattığı Reina civarından geçtim dün akşam. Bilen bilir, orada karşılıklı sosyetik mekanlar vardır.Yolun deniz tarafı değil de öbür tarafında bir klüp var, yanılmıyorsam ismi plus mı back mi öyle birşey işte..neyse..Duvarda küçük sayılan bir tabela yapmışlar. üzerinde bir kadın bir adam resmi. kadın şarkıcı birşey işte..hande yener / deniz seki tipinde ..belki de onlardan biridir, tam seçemedim otobüsün içinden. Yalnız altındaki yazıya takıldı gözüm."back..live performance"..back kısmından emin değilim, yine ingilizce bir kelimeydi, klübün ismi gibi yazılmış..afişleri olan şarkıcıların da altında live performance yazmışlar..şimdiiiiii

Ulan sanki paso yurtdışında konser veriyorsun, ingiltere'den, amerikalardan bir sürü hayranın var da konser serilerinin bir tanesini de istanbul'da verdiğin için afişi böyle yapmışsın..live performance..breh breh breh..hani millet recording performance ile idare ediyor,çok özel bir gece düzenlemişsin, bütün dünya izleyeceği için live performance...sanırsın ki pink floyd 25 sene sonra bir arada sahne alacak..altı üstü üçbeş tane sosyetik bar müdavimi kro vatandaş tarafından karı kız mıncaklanırken fon müziği yapacaksın, niye abartıyorsun?

Dün Taksim metrosundan çıktım meydane. Red bul firması bir tane kule dikmiş, tepesinde bir dicey..müzik yayını yapıyor. bir yandan da haftasonu yapılacak etkinliğin anonsunu yapıyor..Tam ben çıktığım anda eline aldı mikrofonu ve anonsu yaptı: "red house party at the satırdey in haliç..oll aktivitiiz is freee...vs"... ey adam..Taksim Meydanı'nda o an Türkçe bilmeyen insanları saysan saysan en fazla on tane turist çıkar. Niye kendini heder ediyorsun? Nedeni ise gayet basit tabi..ingilizce olunca daha bir nitelikli, daha bir kaliteli olarak algılanıyor yapılan herneyse..

O an aklıma bir puştluk geldi..hükümet bir karar çıkarsa "yarından tezi yok bu ülkenin resmi dili ingilizcedir, hadi bakalım" dese bu adamlar farklı olmak için ne yapacaklar çok merak ediyorum.

zaten okullarımızda, Türkçe bile okunması çok zor fizik vs gibi dersleri "yabancı dille eğitim" adı altında insanlara ingilizce öğretmeye çalışmak gibi bir gariplik yapıyoruz. Kızmamak lazım aslında.
öpmişumdur şapadak şupadak:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.