19 Mayıs 2006

14 Haziran'da Babylon'da Pink Floyd Partisi(ymiş!)

vay be.. bundan 3 sene önce de böyle bir garabet yapmıştı bu acz içindeki mekan, utanmadan gene yapıyormuş, demin öğrendim, geleyim kin kusayım istedim akabinde..
bir insan bu show business işinden bukadar para kazanır da ekmek teknesine bir çivi çakmaz mı arkadaş? eğer çakıyorsa da işitsel olarak birşey değişmediği kesin.. senede bir, dandik bir evente gidip kontrol ediyorum, yarım saatte zor kaçıyorum mekandan.. nice sevdiğim sanatçılar geldi burada konser verdi de sırf kendilerini o şekilde hatırlamamak için gitmedim.. mikrofonun arkasında duran speaker olur mu arkadaş? burada bu işten anlayan tomarla adam var, hakiki organizatörler var, bir ricam olacak: ben sakal sahibi değilim, o yüzden sözümün geçeceğini sanmıyorum.. ama sizi dinlerler, bir konuşsanız bu arkadaşlarla, üç beş düzgün ses sistemi kurdurtsanız.. kumarda borç senedi imzaladılar da onları mı ödüyolar nedir bilemedim, ama içeride ses kalitesi hep iğrenç idi, hala iğrenç.. bir de utanmadan pink floyd gecesi yapacaklarmış.. iddia ediyorum, geçen yaptığımız partinin mekanı Bronx sistem olarak beş basacaktır!
http://www.babylon.com.tr/b2003/tr/program/programDetay.asp?etk_id=919&ay=6 linkinde de görebilir okuyabilirsiniz, ama üşeneceklere paste edeyim:
"En büyük şehir efsanelerinden biriydi : ''Pink Floyd, İstanbul'da konser veremez! Çünkü onların ses sistemlerini çalıştıracak elektrik gücü İstanbul'da yok. Maazallah ola ki konser verirlerse de İstanbul birkaç gün elektriksiz kalır...'' Yıllar geçti, Pink Floyd dağıldı. Galiba İstanbul'un elektrik sorunu da geçmişte kaldı. Şimdi aynı şehir, Pink Floyd'un beyni Roger Waters'ı ağırlamaya hazırlanıyor. Profesyonel Pink Floyd dinleyicisi ve amatör DJ hede'nin (isim vermeyelim aleni adama ayıp) hazırladığı bu gecede Roger Waters konseri öncesi şöyle bir hafızamızı tazeleyelim, Pink Floyd'un en iyi klasiklerini dinleyelim. Ki dersimizi iyi çalışmış örnek bir öğrenci gibi konsere gidelim."
satıraralarına kasmayalım, direk yazalım:
koçlar, canlar, şehir efsanecileri; herkes bilir ki babalar gittikleri yere tırlarla şileplerle gider, kendi elektriklerini kendi üretir, kimseye müdana etmezler.. istanbulun elektrik sorunu da geçmişte kalmadı, ama Roger Waters gene de geliyor, ama jeneratörlerini de getiriyor..
profesyonel Pink Floyd dinleyicisi, yani Floydian zümre, amatör diceyin hazırladığı playlistten hazzetmez, çünkü "have a cigar" arkasından "comfortably numb" dinlemez, dinleyemez.. karışık liste yapılacaksa elde sadece babaların yaptığı iki toplama albüm olan "a collection of great dance songs" ve "echoes" referans alınır, takılır cd playere, play tuşuna basılır, keyfine bakılır, diceye miceye de ihtiyaç olmaz..
ha, bir de, zaten o konsere dersine iyi çalışmış örnek öğrenci gelmesin zaten, baba da ne demişti yıllar önce: "we don't need no education!"
tüm bunların ışığında, böyle bir aktiviteye gidecek kişilere, gene Pink Floyd severdir saygımız vardır diye bişey diyemiyorum, ama "öğrenci 10 ayakta 15 arabada 30 evde 50" zihniyetiyle böyle güzel insanlardan nema edinmeye çalışan, bugüne kadar edindikleriyle iki düzgün infinity speakeri o mekana çok gören insanlara şunu diyorum:
"hahaaaa charade you are!"

4 yorum:

  1. koçero, o boku yiyen gene bruker ekolünden bir kimse.. kaale almak çok çok kepek yapar, gereksizdir.. amma sen sırlara ufaktan vakıf olmuşsun işte, tedaviye cevap veri.. öhöm, eğitimin sonuçlarını hızla alıyoruz, ne güzel, ne mutlu bana, aslan torunum benim:)

    YanıtlaSil
  2. o bambaşka bir dinlemeydi birader.. bırak babilonu bronksu, royal albert hall'da öylesine rastlayamassın diyorum, o radde:)

    YanıtlaSil
  3. velkam bek biraderim.. mayışıyo tabi insan tropik iklimde, anlayabiliyorum.. ben oralarda olsam bırak postu komenti, bilgisayarı haftada bir açarım şerefsizim:)

    YanıtlaSil
  4. devri sabıkta "4 metre dev perdede pulse izleyelim zirvesi"ne gelememiş bünyeler nası da belli ediyor kendini, halbuse neymtagını bile basmış idik, "uçtu ama belki gelir" kabilinden, hey gidi:)

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.