30 Nisan 2006

aşk tesadüfleri sever - vol 2.0

yok aslında böyle bişii, ama içimden böyle bi teklifte bulunmak geldi.. murathan mungan'dan neyimiz eksik, biz de babaya playlist hazırlayalım, söylesin bi güzel, hatta mümkünse orijinal dilinde söylesin.. kralını yapacağından zerrece şüphem yok..

ilk listeyi ben yapayım madem:

1 - goodbye cruel world - pink floyd (orijinal)
2 - one - u2 (tükçe)
3 - street spirit - radiohead (türkçe)
4 - ohne dich - rammstein (türkçe)
5 - crystal ship - the doors (türkçe)
6 - the seventh stranger - duran duran (türkçe)
7 - your latest trick - dire straits (türkçe)
8 - yesterday - the beatles (orijinal)
9 - autumn leaves - frank sinatra (orijinal)
10 - nature boy - nat king cole (orijinal)
11 - love of my life - queen (türkçe)
12 - everybody's gotta learn sometime - the korgis (türkçe)
13 - gemiler - orhan atasoy (birincisine konulmamış olması gafletini gidermesi açısından)
14 - comfortably numb - pink floyd (duet with roger waters -hani olur ya- orijinal)


"ohha freko nası da abardın" diyenler çıkacaktır, lakin ben tamamiyle samimiyim.. bu operasyonda sıkıntı yaratacak tek hadise roger waters düeti olacaktır, fakat bu da roger'a uygun ve gereksiz yorumlardan kaçınacak bir başka isim de olabilir, arasınlar bulsunlar herşeyi benden beklememek lazım..

bu listeyi yapmak için takribi beş buçuk saattir emmoğluyla kafa kafaya beşbin track arasından seçim yaptık.. beş buçuk saat az gelebilir tabi ama bu beşbini onlarca yıldır dinlediğim hesaba katılırsa elemeyi ne hızda yaptığımız kafada canlanacaktır.. tek stresim sıralamadır şahsım adına.. your latest trick'ten yesterday'e geçen zihniyete zıplayayım diyecek bünyelere, A1 / B1 çocuğu olduğumuzu hatırlatırım:)

diğer liste önerilerini bekliyorum, aramızda nüfuzlu arkadaşlar var, kesin baba ile temasa geçeceklerdir, ona göre efendi olmakta faydalar vardır:)

freko, müslümperver floydian

yukarıda beş yıla kadar babayı göreceğimiz yerin bir skrinşatını aldık, tegg löv'ün katkılarıyla:)

6 yorum:

  1. lan olm onları da vol 3'e alalım.. yazılış da D'arbanville, yanasım var:)

    YanıtlaSil
  2. Ben bir "Metallica" Coverı beklemektayim yada Manowar dan "master Of The Wind" şeklinde bişey gelmeli...

    Biliyorum 4 Metrede yapılmadı ben hala sayıklıyorum...

    YanıtlaSil
  3. o skrinşatta "the three tenors" diyo. demek ki araya karışan bi dördüncü var. resme bakılırsa, bu kişinin arkadan omuzlarına asılmaksuretiyle kendisini sahneden indirmeye çalışan birisine direnen müslüm baba olduğu aşikardır.

    YanıtlaSil
  4. efem resimdeki dördüncü, rahmetli zubin mehta, orkestra şefi..

    manowar ve metallica sıkıştırmak için çok kastım, ama yok, eric adams vokalinin tek bir yerde namuslu çıkmışlığı yok manowar tarihinde.. master of the wind'in bütün versiyonlarına kastım, nafile.. aynı şey manowar için de geçerli.. en olası şarkı nothing else matters görünürken, yorumda gene aslına sadık kalınacak olursa, olmuyo işte, malesef..

    YanıtlaSil
  5. Şansıma volume 1'in dinlediğim ilk şarkısı Kış Oldum'du. Sonradan öğrendimki David Bowie'de coverlamış bu şarkıyı sonradan. Her neyse, böyle bi high pitch müzik, rakı nasıl olur diye düşündüm şu saatte. Neyse, ben bachelorette, i'm deranged, world's not enough'in cover'larını beğendim onları dinliyorum. İstiyorumki volume 2'de de böyle daha bilinen, enteresan gelecek şeyler olsun. leonard cohen filan olmasın, banne banne! Mesela without u i'm nothing, only when i lose myself, black filan gibi...

    Hayat tekrarları sever. Kuşlar dalları sever, kanatlarsa uçmayı dedi...

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.