31 Mart 2006

ibnelik üzerine bir kac kelam söz


o kadar cok yazip sildim ki baktim ne yazsam olmicak dedim en guzeli bi karikatur koyayim..bizim gozumuzden boyle gorunuyor muhteşemler..
Her esprinin ardinda bir gercek,her gercegin ardinda bir dram'da yatabilir..bunu idrak etmiyor degilim..tek sikintim belkide cogunlugun sikintisi..boyle bir dram yoksa bile isi dramatize edip olayi magduriyete getirmek..bunun ustunden prim yapma kaygisi..
Yok mu yoklar da var, istismar edip magduru oynayanda..
Biz bunu dile getirince fasist homofobik oluyoruz..olalim bakalim madem oyleyse..
Ozgurluk ve liberalizm konusunda herkes ahkam kesiyor ama brokeback mountain memlekette gosterime girdiyse saniyorum kimsenin homofobikligi yada fasistligi kalmadi..bunu artik birileri anlasa gozumuz acik gitmicez.

Sozum su ki, ibnelikten vazgecin artik bu islerle prim yapma devri bitti,varin artik magduriyetten kurtarin..cunku samimiyet diye bi kavram var pek konusulmasa da..
Dostluk evrenseldir..benimde bir suru damgayi yemis dostum var (gey,ibne vs.) hic biri magdur degil, cogu sizden benden daha adam..daha erkek, daha mert..daha kumasi iyi..ama magdur degil..olmadilar..olmayacaklarda..benim lafim capsiz,dansozlere..

Kadinlarinda karar vermesi lazim artik..siz biz degil olay..ay zavalliciklar simdi kimbilir'le baslayan cumleler miyadini doldurdu..en iyi dostum gay'dir benim bitti artik..
ayin karanlik yuzu hala devam ediyor ama..bir takim insanlar hala kisiliksiz..hala dürüstlükten uzak..hala kivirdikca kiviriyo..bel kirdikca kiriyor..
Liberalizm'den, ozgurlukten yanaysa kisi..bu is magdurlukla olmaz.hak isterken herseyden nefret edilmez..cocuklugun alemi yok.
Demokrasi herkesin her istedigini her yerde yapmasi asla degil,zaten asla da olamadi.
Budur..
Agir mi yazdim..yok be..agir boyle yazilmaz hafif ustunden karaladim..homofobik bi fasistim ben :)

4 yorum:

  1. o diil de adam çaylak da olmamış öbür tarafta, hayırlara vesile olsun diyorum:)

    YanıtlaSil
  2. cesitli tercihleri belirli yonde oldugu icin dislanmak ne kadar aptalca bir durumsa, tercihleri belirli yonde oldugu icin kendisine pozitif ayrimcilik yapilmasini beklemek de yani kendinin kayrilmasini istemek de bir o kadar aptalca. elixir'in de anlatmak istedigi seyin bu oldugunu dusunuyorum.

    YanıtlaSil
  3. arkadaşlar lütfen.. bu tip konuşmalarla kimi blog üyelerinin kalbini kırabilirsiniz.. onlar bizim agaeylerimiz, toraman kardeşlerimiz, yarınlarımızdır, canımız ciğerimizdir, derin mevzulara girmeden paçaları sıvamak gerekir diye düşünüyorum:)))

    YanıtlaSil
  4. satine beni anlamis saol canimin ici..

    Almadovar filmleri derken habla con ella,todo sobre mi madre ve bad education denen 3 filmi de fazlasiyla iyi biliyorum ama almadovar dersi verecek son adam olursun :)
    pedro almadovar diyo yaaa..hani su ispanya'da el deseo'nun sahibi almadovar..telefonunu da vereyim tam olsun..fesüphanallah...

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.