07 Mart 2006

Closer..post modern iliskilere bakan bir film...


O kadar gercek,o kadar samimi, bir o kadar da rahatsiz edici..sahi rahatsiz mi oldunuz ? olmadiniz mi ?....
Neden olmadiniz..yoksa oldunuz mu..
Gercekten dogru itiraf edin hadi...hadi burda kim,kac kisiyiz ki..evet evet..tamam simdi oldu bende bunu duymak istiyorum zaten...
Yazacak cizecek o kadar sey var ki film ustune..zaten film degil olan sonrasi..hatta baslangici..her karesi..her hayatta olan,herkesin yasayabildigi,hatta yasadigi, neme lazim kimseciklerin ogrenmesini istemedigimiz..o kadar gercek ki en yakin arkadasimizdan bile sakladigimiz..o kadar yalin ki kendimizle yuzlesmekten korktugumuz..hatta ...evet...
Yasanmamissa birakin..yasanmissa endiselenmeyin..aramizda kalicak...
Geriye kala kala o bakislar kaliyor..sahi hersey oyle baslamiyor mu..iliskiler..aldatmalar..gelenler,kalanlar,gidenler...bilmeyene hic birsey ifade etmeyen bir film..anlayana ise kocaman bir felsefe/iliskiler ansiklopedisi...yapmiycaktin mike bu filmi..yapmiycaktin..yas ilerledikce insana daha bir koyveren bi film bu..20'li yaslardayken bünyenin idraki aman canim nedir ki elinin kiri oluyo..hah cocugum gel 30'larina bak nasi koyuyo sana..
Ne demisler..ilk goruste aska inanirsan, bakmaya hic doyamazsin...guzel laf..budur mevzu...


5 yorum:

  1. hmmm, interesting ve de acayip merak ettim.. lakin, şöyle bi fikir geldi aklıma, hemen not alayım misal, burayı madem böyle komple portal haline getirmeye çalışıoz -spoiler ettim-, böyle bi filmin başlığı olduğu vakit onun emule ya da torrent linkini vermemizde ne sakınca olabilir, bunu bir irdelemek lazım..

    YanıtlaSil
  2. bu filmi izleyip de essekten dusmuse donmeyen tek bir insanla karsilasmadim bugune kadar. insanin en gizli yaralarini desiveriyor. hayatinin farkli donemlerinde filmdeki dort karakterden birinin, ikisinin, ucunun ya da hepsinin yerinde bulunmus olabiliyor insan. bir hollywood filminin bu kadar yalin bir sekilde boylesine buyuk ve acitan gercekleri gosterebilmesi ne garip.

    tavsiyem, bu filmi izlememis olanlarin filmi yaninda sevgilisi, eski sevgilisi, mustakbel sevgilisi varken izlememeleri. filmin sonunda insanin ister istemez cenesi dusuyor ve karsi tarafin film sonundaki saskinligi nedeniyle sarfedebilecegi cumleler insani dusundurebiliyor. en guzeli yalniz izlemek... ya da bir kankayla.

    frekocum, torrent nedir bilmem ama telif haklari ile korunan eserleri yasadisi yollarla kullanima sunan sitelerin linklerinin portalda yayimlanmasi bizi cok zor durumda birakir. aman diyim.

    YanıtlaSil
  3. eyvallah satinem, o halde böyle ibişliklerden uzak duruoz:)

    YanıtlaSil
  4. alakasiz ama sayfanin en ustune koydugunuz tahin ve pekmez iceren ibriklerin gozleri varmis bana bakiyorlarmis gibi geliyor. cok korkuyorum.

    YanıtlaSil
  5. satine hanim
    sanirim basettiginiz essegten dusmuse benzemeyen benim ustune ustluk erkekle izlenmis izlenme sirasinda beyzadenin yaptigi yorumlarla kahkahami tutamis film le ben arasinda baska bir bag kurmustum ..
    benim burda diyecegim sudur zie zit olarak muhakkak erkekle izleyin ama yerinizde olsam ( ayni iki isi yapabilecek kadar zekiyiz ) erkegi de izleyin budur ...

    iliskiler deidginiz rangarenk karmasik renk kupudur..bazen sikar bazen hirs yapar

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.