30 Mart 2006

closer.. başka bir bakış açısı..


merak ettim, indirdim -evet yaptım bunu- ve anca bugün seyrettim.. sevgili elixir kardeşim ekşi sözlükte çaylak olduğu vakitleri burada geçirirken post ettiydi de üç blog hanımı altına methiyeler düzüverdiydi bu filmi.. dedim herhalde bir bildikleri var, zevklerine güvendiğim insanlar bunlar, ama şu oldu bu oldu kısmet bugüne imiş işte..
!!!komple spoiler doludur!!!!
efem, filmin giriş sekansı çok hoş, her er kişinin başına gelmesini isteyebileceği türden bir tanışma, ve fakat gazetenin önünde hatunun striptizci olduğunu söylediği an abinin soğuyup "eheh hadi görüşürüz" türünden ikilemesi fakat yoldan dönüp gelmesi pek keyifliydi, ve hatta koca filmin keyifli olduğu yegane andı.. bundan sonrası hep karmaşık ve çelişkili kişiliklerin ilişkileri ile dolu..
güzel türkçemizde konuya ilişkin bir dolu atasözü ve deyim var, such as "seversen skilirsin, skersen sevilirsin", efendime söyleyeyim "deve dikeni insan skeni sever", ya da ne bileyim "kaçan kovalanır, kovalanan kaçar" falan..
"madem eski kocanla yattın diye bu dürzü seni bırakınca, huzuru gene eski kocada bulacaktın, ne demeye bi sene boyunca adamı boynuzladın a kaltak" deyu haykırasım geldi julia roberts'e film sonunda.. ve her iki herif de karaktersizin, zavallının önde gideni.. biri önündekinden yemeyi bilmiyor, illa başkasının çorbasına kaşık daldıracak, hatta daldırmakla kalmayıp çorbayı sahiplenecek, öbürü de yabancının kaşığıyla mundar olmuş çorbayı tekrar ısıtıp içmek için debelenecek.. hani erkeklik, hani gurur, hani "sittirin lan" bakışı.. kadınların filmi beğenmesine diyecek birşey yok, çünkü onlara göre çekilmiş, ve fakat filmi seyredecek ben civar adamlardan ne bir itiraf beklesinler ne de bir mimik, çünkü ataerkil adamların böyle küçük ibneliklere orospuluklara karnı toktur.. ha, ben bu filmden etkilendim, aman da aman diyen adam gaydir, değilse de içten içe vardır bi ibnelik:)
cüneyt arkın - erol taş filmleriyle büyümüş bir nesle böyle şeyleri sunduğunuz vakit yukarıdaki paragrafa katlanacaksınız sevgili yönetmen, her ne kadar türkçe bilmiyor olsanız da..
dur şurdan vadi ikinci sezon çakırlı bölümlerden koyayım da neşemizi bulalım, ne lan bu böyle, içim karardı akşam akşam:))

3 yorum:

  1. evelallah köküne kadar ataerkiliz amma marjinalle marjinal olmayı biliriz çok şükür:)

    YanıtlaSil
  2. yau dedik zati filmi çekmiş fatoya göre, uymuyo ki aliye veliye.. budur benim hezeyanım:)

    YanıtlaSil
  3. filmin guzelligi seyredenin rahatsiz olmasi budur mevzu, yoksa kim kimi sikiyo aman yetiseyim falan isin salatasi..sevdigine sevindim baba..
    Demistim daha once..
    ilk goruste bakip asik oluyosan, bakmaktan hic vazgecmezsin diye..bole oltalamis mayk abi..tabii reklam kokmuyo bu mayk'in yaptigi hareketler.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.