13 Şubat 2006

Digital Fotograf Makinesi Hilesi

öncelikle bir digital fotograf makinesi ile hileli ne yapılabilir ki diye sormayın iş çektiğiniz fotoğrafların kb cinsinden boyutlarıyla ilgili şöyleki...
(dikkat bu olay 4 farklı digital fotoğraf makinesinde de denenmiş ve windows xp işletim sisteminde aynı sonucu vermiştir.)
olayın derinlemesine boyutu şu şekilde cerayan etmekte. bir güzel zirvede yada ne bileyim gittiğiniz güzel bir bodrum seyahati sonucu digital fotoğraf makinesi ile bol miktarda* resimlerimizi çekiyoruz.
çekim işleminin bitmesi ile evimize gelip güzelce digital fotoğraf makinemizdeki fotoları pc mize aktarıyoruz. aktardığımız klasördeki resimlerimizin makine tarafından bir default isimle geldiğini görüyoruz. şimdi buraya dikkat ;
tüm fotoğraflarımızı aktardığımız klasördeki atıyorum isimleri img001,img002 şeklindeki fotolarımızdan bir tanesini paint ile açıyoruz. karşımıza orjinal birebir boyutta fotoğrafımız geldi. paintte standart olarak açılışta gelen kalem ile resmin içerisinde herhangi bir siyah bölüme (ne olur resminizde siyah bölüm olsun) tek bir nokta koyup resmimizi save as (farklı kaydet) komutu ile ismini de şöyle afilli cinsinden kaydediyoruz. şimdi ne oldu kuturkutur ???
tüm programlarımızdan çıkıyoruz ve makinemizden gelen fotoğraf ile yukarıda bahsedilen işleme tabii tuttuğumuz fotoğrafın sistemimizde kapladığı alanları karşılaştırıyoruz . evet yarı yarıya düşmüş değil mi??
eğer tüm işlemleri yapmanıza rağmen bahsedilen sonuca ulaşamadıysanız mesaj atın.
yukarıdaki uygulamayı daha önceden çektiğiniz tüm digital fotoğraf makinesi ürünlerinde kullanabilirsiniz , işe yarıyor. diğer resimlerde ise işe yaramamakta. güzel bir mona lisa resmini nokta içinde bıraktım gene olmadı.

5 yorum:

  1. saygı ile sundum tüm blog sakinlerine.....

    YanıtlaSil
  2. babacım harddiskler nerdeyse bedavaya dağıtılcak artıkın, kasmayın öyle değerli vakitlerinizi yarı yarıya yer aççam diye harcamayın, yazıverin cdye dvdye gitsin nedir yani:))

    YanıtlaSil
  3. yaw iyi diyorsunda , mail attach olayı hotmailde 10 mb iken , web publish olayı hala bu ülkedeki internet hızından dolayı 800x600 iken neden kasmıyayım....

    nedne ben bu ülkede bu dandik hızda takılıyorum , açın önümü....

    YanıtlaSil
  4. canım kardeşim kütürcüm, yahu bu bir dijital fotoğraf makinesi hilesi değil diye kaç kere sölicez yaw?
    lütfen sözlükte şu başlığa bakınız:
    "jpeg hakkında en cok sorulan sorular"

    YanıtlaSil
  5. evet bende biliyorum....

    ama çok az kişi bunun varlığından haberdar , "jpeg compression" denince herkes iki adım geri kaçılıyor , ama hile diyince millet çay falan ısmarlıyor...

    bizimki bilinen bilginin fiyonkla süslenmiş hali...

    hani sevgililer günü geyiği...

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.